Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Během horkých letních dnů vám přijde vhod studená polévka. Pokud máte rádi snadné a rychlé chuťovky a navíc jste fanoušky ovocných dobrot, je tento recept jako stvořený pro vás. Žlutý meloun cantaloupe je originálním způsobem zahájení společného grilování s přáteli či předkrmem na párty. Představuje totiž příjemné osvěžení po dlouhém parném dni. Vyzkoušejte recept Kulinářské akademie Lidlu na studenou melounovou polévku podle Romana Pauluse s trochou bílého portského vína, zakysané smetany a máty. Je to skvělá letní pochoutka, podobná smootie, ke které se budete často a rádi vracet.

Ledová polévka z melounu Cantaloupe

Suroviny

  • 2 melouny cantaloupe
  • 100 ml bílého portského vína
  • třtinový cukr dle chuti
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • kostky ledu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • máta na ozdobu

Postup

Meloun zakrojíme tak, aby dobře stál a rozpůlíme, abychom získali ozdobný okraj. Odstraníme semínka a z dužniny vydlabeme několik kuliček, které naložíme do portského vína. Zbylou dužninu vydlabeme lžící nebo vypichovátkem a přendáme do mixéru, kam přidáme třtinový cukr, citronovou šťávu, portské víno a rozmixujeme. Nakonec zamixujeme kousky ledu, nebo polévku necháme vychladit v lednici.

Podáváme ve vychlazené půlce melounu společně s naloženými kuličkami, zjemníme zakysanou smetanou a ozdobíme lístky čerstvé máty.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.