Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jakmile se naučíte připravit domácí majonézu, už nebude chtít jinou. Nemusíte však zůstat jen u klasické verze, do majonézy můžete přidat spoustu ingrediencí, např. čerstvé bylinky, pečený česnek nebo lanýžový olej jako Roman Paulus. Taková omáčka se hodí k rybám nebo i hovězímu tataráku.

 

Recept na lanýžovou majonézu

Suroviny:

  • 4 pasterizované žloutky
  • 1 citron (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml lanýžového oleje
  • 450 ml slunečnicového oleje

 

Postup:

Pasterizované žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a za stálého šlehání přiléváme postupně lanýžový olej, poté olej slunečnicový.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.