
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Jednoduchá a krémová mrkvová polévka rozzáří jarní jídelníček. Jak na ni prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se recept na bezkonkurenční zeleninovou polévku, jak správně vyvážit kyselost i s čím mrkvovou polévku podávat, aby potěšila i toho největšího gurmána. Zkuste s námi zdravou barevnou pochoutku i vy.
Recept na krémovou mrkvovou polévku
Potřebujeme: ruční mixér nebo Monsignor cuisine
Suroviny:
- 3 lžíce másla
- 50 g zázvoru
- 1 cibule
- 500 g mrkve
- pepř
- sůl
- 1 menší brambora
- 1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
- špetka šafránu
- 50 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 50 ml kokosového mléka
- asi 50 ml pomerančové šťávy
- 100 ml vody
- 2 lžíce cukru krystal
- 2 lžíce octa
- 1 mrkev
- 1 jablko
- čerstvé ředkvičkové výhonky
Postup:
Do hrnce dáme 1 lžíci másla, přidáme oloupaný zázvor nakrájený na nudličky, po chvilce i nadrobno nasekanou cibuli a 2-3 minuty restujeme. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, pepř, sůl, oloupanou syrovou bramboru na kostičky a pár minut restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, ochutíme šafránem a zjemníme smetanou a kokosovým mlékem.
Do malého hrnce dáme vodu, cukr, ocet, mrkev nakrájenou na špalíčky a vaříme na skus.
Tip: Takto naložená mrkev vydrží v lednici v čisté sklenici i s nálevem až měsíc.
Do uvařené polévky nalijeme pomerančovou šťávu (množství upravíme podle sladkosti pomeranče) a rozmixujeme. V půlce mixování přidáme 1 lžíci másla.
Do rozpálené pánve dáme lžíci másla, oloupané a na kostky nakrájené kyselé jablko, zarestujeme, přidáme naloženou mrkev a krátce na pánvi prohřejeme.
Servírování:
Do hlubokého talíře umístíme jablko s mrkví, zalijeme polévkou a ozdobíme kokosovým mlékem a čerstvými výhonky.
Komentáře (0)
zobrazit vše