Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jednoduchá a krémová mrkvová polévka rozzáří jarní jídelníček. Jak na ni prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se recept na bezkonkurenční zeleninovou polévku, jak správně vyvážit kyselost i s čím mrkvovou polévku podávat, aby potěšila i toho největšího gurmána. Zkuste s námi zdravou barevnou pochoutku i vy.

 

Recept na krémovou mrkvovou polévku

Potřebujeme:  ruční mixér nebo Monsignor cuisine             

Suroviny:

  • 3 lžíce másla
  • 50 g zázvoru
  • 1 cibule
  • 500 g mrkve
  • pepř
  • sůl
  • 1 menší brambora
  • 1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
  • špetka šafránu
  • 50 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 50 ml kokosového mléka
  • asi 50 ml pomerančové šťávy
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 2 lžíce octa
  • 1 mrkev
  • 1 jablko
  • čerstvé ředkvičkové výhonky

Postup:

Do hrnce dáme 1 lžíci másla, přidáme oloupaný zázvor nakrájený na nudličky, po chvilce i nadrobno nasekanou cibuli a 2-3 minuty restujeme. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, pepř, sůl, oloupanou syrovou bramboru na kostičky a pár minut restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, ochutíme šafránem a zjemníme smetanou a kokosovým mlékem.

Do malého hrnce dáme vodu, cukr, ocet, mrkev nakrájenou na špalíčky a vaříme na skus.

Tip: Takto naložená mrkev vydrží v lednici v čisté sklenici i s nálevem až měsíc.

Do uvařené polévky nalijeme pomerančovou šťávu (množství upravíme podle sladkosti pomeranče) a rozmixujeme. V půlce mixování přidáme 1 lžíci másla.

Do rozpálené pánve dáme lžíci másla, oloupané a na kostky nakrájené kyselé jablko, zarestujeme, přidáme naloženou mrkev a krátce na pánvi prohřejeme.

Servírování:

Do hlubokého talíře umístíme jablko s mrkví, zalijeme polévkou a ozdobíme kokosovým mlékem a čerstvými výhonky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.