Kuchyně
Česká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Mrkvový salát je takový dezert mezi saláty. Funguje sám o sobě jako lehká večeře anebo klasicky jako příloha prakticky k jakémukoliv hlavnímu jídlu. Jeho příprava je navíc tak jednoduchá, že vám s tím klidně může pomoct kdokoliv, koho se nebudete bát pustit ke struhadlu. Šéfkuchař Roman Paulus připravuje mrkvový salát i s ovocem – hrozny, ananasem a pomerančem – a ořechy. A právě to, čím mrkvový salát doplníte, je to, jak ho uděláte naprosto jedinečný.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
789 kJ / 188 kcal
Bílkoviny
3,30 g
Tuky
6,90 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
0,09 g
Sacharidy
32,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme.
02.Z vody, cukru a citronové šťávy připravíme sladko-kyselý nálev, který mícháme, dokud se krystalky nerozpustí
Množství cukru přizpůsobte sladkosti mrkve.
03.Nálev přelijeme do nastrouhané mrkve, přidáme pokrájené hrozny, kousky ananasu (můžeme použít čerstvý nebo z konzervy) a pomerančové segmenty. Necháme alespoň 5 minut odležet, aby se chutě spojily.
Jak připravit domácí citrusové segmenty zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Před servírováním posypeme nalámanými vlašskými ořechy a ozdobíme několika lístky petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT