Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Mrkvový salát s ovocem

Mrkvový salát je takový dezert mezi saláty. Funguje sám o sobě jako lehká večeře anebo klasicky jako příloha prakticky k jakémukoliv hlavnímu jídlu. Jeho příprava je navíc tak jednoduchá, že vám s tím klidně může pomoct kdokoliv, koho se nebudete bát pustit ke struhadlu. Šéfkuchař Roman Paulus připravuje mrkvový salát i s ovocem – hrozny, ananasem a pomerančem – a ořechy. A právě to, čím mrkvový salát doplníte, je to, jak ho uděláte naprosto jedinečný.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mrkev
  • 2 × lžíce krupicový cukr
  • 200 ml voda
  • 2 × citron (šťáva)
  • 100 g bílé hroznové víno
  • 100 g ananas
  • 50 g pomerančové segmenty
  • 40 g vlašské ořechy

POSTUP

Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme.

Z vody, cukru a citronové šťávy připravíme sladko-kyselý nálev, který mícháme, dokud se krystalky nerozpustí 

Tip: Množství cukru přizpůsobte sladkosti mrkve.

Nálev přelijeme do nastrouhané mrkve, přidáme pokrájené hrozny, kousky ananasu (můžeme použít čerstvý nebo z konzervy) a pomerančové segmenty. Necháme alespoň 5 minut odležet, aby se chutě spojily.

Tip: Jak připravit domácí citrusové segmenty zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Před servírováním posypeme nalámanými vlašskými ořechy a ozdobíme několika lístky petržele.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 178 kcal, 3 g bílkovin, 25 g sacharidů, 7 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.