Kuchyne Lidlu

Ovoce nad zlato! A co teprve takový ovocný koláč! Naučte se s Romanem Paulusem v Kulinářské akademii Lidlu, jak připravit výborný korpus na koláč z křehkého těsta. Dozvíte se, jak těsto snadno vyválet nebo co udělat, aby se vám těsto nepokroutilo. Připravte si s námi základ a naplňte dobrotu podle sebe. Fantazii se meze nekladou! Sladkým koláčem plným ovoce určitě budete i nejoblíbenějším hostitelem široko daleko.

Recept na korpus na ovocný koláč

Potřebujeme:  kuchyňský robot, forma na koláč (⌀ 25 cm), alobal, váleček, potravinová fólie, pečicí papír        

Suroviny na 2 kusy:

  • 300 g hladké mouky + na podsypání
  • 100 g cukr krupice
  • 50 ml studené vody
  • špetka soli
  • 160 g ztuhlé máslo
  • luštěniny na vysypání

Postup:

Mouku, cukr, vodu, sůl a máslo zpracujeme hnětacím hákem v hladké těsto. Těsto vyndáme z mísy, krátce prohněteme rukama a vytvoříme asi 4 cm vysoký kvádr, který zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v lednici.

Druhý den mezi listy pečicího papíru vyválíme asi 3 mm tlusté těsto a vložíme do formy o průměru 25 cm, zarovnáme okraje, vyložíme alobalem a vysypeme luštěninami.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 15-18 minut a následně ještě 10 minut bez luštěnin.

Tip: Korpus před použitím necháme vychladnout.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.