
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
- Piškotová roláda
- Obrácený koláč Tarte Tatin
- Kynutý makový květ
- Nadýchané lívance – suflé pancakes
- Škvarkové pagáčky
Ovoce nad zlato! A co teprve takový ovocný koláč! Naučte se s Romanem Paulusem v Kulinářské akademii Lidlu, jak připravit výborný korpus na koláč z křehkého těsta. Dozvíte se, jak těsto snadno vyválet nebo co udělat, aby se vám těsto nepokroutilo. Připravte si s námi základ a naplňte dobrotu podle sebe. Fantazii se meze nekladou! Sladkým koláčem plným ovoce určitě budete i nejoblíbenějším hostitelem široko daleko.
Recept na korpus na ovocný koláč
Potřebujeme: kuchyňský robot, forma na koláč (⌀ 25 cm), alobal, váleček, potravinová fólie, pečicí papír
Suroviny na 2 kusy:
- 300 g hladké mouky + na podsypání
- 100 g cukr krupice
- 50 ml studené vody
- špetka soli
- 160 g ztuhlé máslo
- luštěniny na vysypání
Postup:
Mouku, cukr, vodu, sůl a máslo zpracujeme hnětacím hákem v hladké těsto. Těsto vyndáme z mísy, krátce prohněteme rukama a vytvoříme asi 4 cm vysoký kvádr, který zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v lednici.
Druhý den mezi listy pečicího papíru vyválíme asi 3 mm tlusté těsto a vložíme do formy o průměru 25 cm, zarovnáme okraje, vyložíme alobalem a vysypeme luštěninami.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 15-18 minut a následně ještě 10 minut bez luštěnin.
Tip: Korpus před použitím necháme vychladnout.
Komentáře (0)
zobrazit vše