Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ovoce nad zlato! A co teprve takový ovocný koláč! Naučte se s Romanem Paulusem v Kulinářské akademii Lidlu, jak připravit výborný korpus na koláč z křehkého těsta. Dozvíte se, jak těsto snadno vyválet nebo co udělat, aby se vám těsto nepokroutilo. Připravte si s námi základ a naplňte dobrotu podle sebe. Fantazii se meze nekladou! Sladkým koláčem plným ovoce určitě budete i nejoblíbenějším hostitelem široko daleko.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 465 kJ / 1 303 kcal
Bílkoviny
15,60 g
Tuky
67,40 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
158,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, cukr, vodu, sůl a máslo zpracujeme hnětacím hákem v hladké těsto. Těsto vyndáme z mísy, krátce prohněteme rukama a vytvoříme asi 4 cm vysoký kvádr, který zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v lednici.
02.Druhý den mezi listy pečicího papíru vyválíme asi 3 mm tlusté těsto a vložíme do formy o průměru 25 cm, zarovnáme okraje, vyložíme alobalem a vysypeme luštěninami.
03.Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 15-18 minut a následně ještě 10 minut bez luštěnin.
04.Tip: Korpus před použitím necháme vychladnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT