
Polenta je kukuřičná kaše, která má v kuchyni mnohostranné využití, připravuje se z ní obvykle kaše nebo se pečou placičky. Roman Paulus využil polentu k přípravě úplně jiného pokrmu – knedlíků. Polentové knedlíky mají díky kukuřici sytě žlutou barvu a také neobvyklou chuť. Podívejte se na následující video, kde se dozvíte, jak tyto netradiční knedlíky připravit.
Recept na přípravu knedlíků z polenty
Suroviny:
- 50 g másla
- 50 g šalotky
- 350 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
- 110 g polenty
- 5 vajec „M“
- listová petržel
- sůl
- 250 g staršího bílého pečiva (housky)
Postup:
V hrnci na másle krátce orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přilijte mléko a přiveďte k varu. Vsypte polentu a uvařte hustší kaši. Nechte vychladnout, poté vmíchejte vejce, nasekanou listovou petržel, osolte a přidejte na kostičky nakrájené a orestované pečivo. Zamíchejte a nechte chvíli odležet.
Těsto naneste na potravinovou fólii, zabalte, po stranách utáhněte a poté ještě zabalte do alobalu. Vložte do vroucí vody a vařte podle velikosti 15 – 20 minut. Podávejte nakrájené na plátky.
Komentáře (2)
Lenka, Plzeň
přidáno před 674 dny
Dobrý den, ráda sleduji recepty pana Pauluse. Měla bych na něj prosbu, muže předvést recept i video na bezlepkový knedlík nebo i nějaké bulky, housky nebo rohlíky? Děkuji
odpověď
kuchynelidlu.cz
přidáno před 673 dny
Dobrý den, Lenko. Děkujeme Vám za Váš zájem a tip na další triky Kulinářské akademie Lidlu. Zdravíme do Plzně!
zobrazit vše