Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Polenta je kukuřičná kaše, která má v kuchyni mnohostranné využití, připravuje se z ní obvykle kaše nebo se pečou placičky. Roman Paulus využil polentu k přípravě úplně jiného pokrmu – knedlíků. Polentové knedlíky mají díky kukuřici sytě žlutou barvu a také neobvyklou chuť. Podívejte se na následující video, kde se dozvíte, jak tyto netradiční knedlíky připravit.
 

Recept na přípravu knedlíků z polenty

Suroviny:

  • 50 g másla
  • 50 g šalotky
  • 350 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 110 g polenty
  • 5 vajec „M“
  • listová petržel
  • sůl
  • 250 g staršího bílého pečiva (housky)

Postup:

V hrnci na másle krátce orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přilijte mléko a přiveďte k varu. Vsypte polentu a uvařte hustší kaši. Nechte vychladnout, poté vmíchejte vejce, nasekanou listovou petržel, osolte a přidejte na kostičky nakrájené a orestované pečivo. Zamíchejte a nechte chvíli odležet.

Těsto naneste na potravinovou fólii, zabalte, po stranách utáhněte a poté ještě zabalte do alobalu. Vložte do vroucí vody a vařte podle velikosti 15 – 20 minut. Podávejte nakrájené na plátky.

Komentáře (2)

  • Lenka, Plzeň

    Lenka, Plzeň
    přidáno před 77 dny
    Dobrý den, ráda sleduji recepty pana Pauluse. Měla bych na něj prosbu, muže předvést recept i video na bezlepkový knedlík nebo i nějaké bulky, housky nebo rohlíky? Děkuji

    odpověď

  • kuchynelidlu.cz

    kuchynelidlu.cz
    přidáno před 77 dny
    Dobrý den, Lenko. Děkujeme Vám za Váš zájem a tip na další triky Kulinářské akademie Lidlu. Zdravíme do Plzně!

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.