Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kanec se šípkovou omáčkou

Slavnostní večeře v podání legendárního kance se šípkovou omáčkou. Jak divočinu s šípky uvařit ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak zpracovat kance, jak uvařit omáčku ze šípků i jaká příloha divočáka fantasticky doplní. Využijte darů přírody - šípkových plodů a uvařte si oblíbený recept, jako od myslivce.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kanec se šípkovou omáčkou

  • 800 g kančí krkovice
  • pepř
  • sůl
  • přepuštěné máslo
  • 2 × mrkve
  • 0,5 × celeru
  • 2 × cibule
  • 4 × bobkové listy
  • 10 kuličky nového koření
  • 10 kuličky černého pepře
  • 10 kuličky jalovce
  • snítek čerstvého tymiánu
  • 250 g šípkového pyré
  • 250 ml červeného vína
  • 500 ml vývaru demi-glace
  • 1 × brokolice
  • 100 g slaniny
  • 2 × lžíce másla
  • 100 g mandlí
  • mandlové krokety jako přílohu

POSTUP

Maso nakrájíme na kostky velké asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a zprudka opečeme dozlatova v hluboké pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem.

Tip: Jak si připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Divočinu vyjmeme z pánve a na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, o něco později přidáme i cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. K orestované zelenině přidáme připravené maso, bobkový list, nové koření, černý pepř, jalovec, nadrobno nasekaný tymián a šípkové pyré.

Tip: Jak si připravit domácí šípkovou zavařeninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Základ zalijeme červeným vínem, které necháme svařit asi na polovinu. Poté zalijeme tmavým vývarem demi-glace. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni do měkka, asi 90 minut.

Tip: Jak si připravit domácí vývar demi-glace se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Měkké maso ze základu vyjmeme na talíř a omáčku scedíme přes kovové sítko. Zeleninu skrze sítko lehce vylisujeme, avšak nepasírujeme. Scezenou omáčku znovu přivedeme do varu, vmícháme máslo a vrátíme do ní hotového divočáka.

Slaninu nakrájíme na malé nudličky a v rozpálené pánvi ji orestujeme dokřupava. Přibližně v půlce restování přidáme oloupané mandle.

Servírování:

Podáváme v hlubokém talíři s bramborovo-mandlovými kroketami a blanšírovanou (v osolené vodě krátce povařenou) brokolicí ochucenou trochou másla a posypané restovanou slaninou s mandlemi.

Tip: Jak si připravit domácí krokety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU