Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Slavnostní večeře v podání legendárního kance se šípkovou omáčkou. Jak divočinu s šípky uvařit ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak zpracovat kance, jak uvařit omáčku ze šípků i jaká příloha divočáka fantasticky doplní. Využijte darů přírody - šípkových plodů a uvařte si oblíbený recept, jako od myslivce.

Recept na kance se šípkovou omáčkou

Potřebujeme:  kovové sítko

Suroviny:

  • 800 g kančí krkovice
  • pepř
  • sůl
  • přepuštěné máslo na opečení
  • 2 mrkve
  • ½ celeru
  • 2 cibule
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček jalovce
  • snítku čerstvého tymiánu
  • 250 g šípkového pyré
  • 250 ml červeného vína
  • asi 0,5 l vývaru demi-glace
  • 1 brokolice
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 100 g mandlí
  • mandlové krokety jako přílohu

Postup:

Maso nakrájíme na kostky velké asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a zprudka opečeme dozlatova v hluboké pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem.

Tip: Jak si připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Divočinu vyjmeme z pánve a na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, o něco později přidáme i cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. K orestované zelenině přidáme připravené mas, bobkový list, nové koření, černý pepř, jalovec, nadrobno nasekaný tymián a šípkové pyré.

Tip: Jak si připravit domácí šípkovou zavařeninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Základ zalijeme červeným vínem, které necháme svařit asi na polovinu. Poté zalijeme tmavým vývarem demi-glace. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni do měkka, asi 90 minut.

Tip: Jak si připravit domácí vývar demi-glace se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Měkké maso ze základu vyjmeme na talíř a omáčku scedíme přes kovové sítko. Zeleninu skrze sítko lehce vylisujeme, avšak nepasírujeme. Scezenou omáčku znovu přivedeme do varu, vmícháme máslo a vrátíme do ní hotového divočáka.

Slaninu nakrájíme na malé nudličky a v rozpálené pánvi ji orestujeme dokřupava. Přibližně v půlce restování přidáme oloupané mandle.

Servírování:

Podáváme v hlubokém talíři s bramborovo-mandlovými kroketami a blanšírovanou (v osolené vodě krátce povařenou) brokolicí ochucenou trochou másla a posypané restovanou slaninou s mandlemi.

Tip: Jak si připravit domácí krokety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (2)

  • Host

    Host
    přidáno před 23 dny
    TVL !!! Koukám na ten talíř - tak voni ho fakt "rohli" !!! Tak to už nám ten KANEC Roman nikdy nic neuvaří... R.I.P. - Romane... Nezapomeneme... byl jsi nám bratrem, druhem, kamarádem, vůdcem smečky... Tak já se vám přiznám - ty jeho vypracovaný hýždě !!! Občas, když se nikdo nedíval... musel jsem si ho - KANCE- po nich poplácat...

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 23 dny
    Kance radši né, to spíše sele nebo lončáka. Kanec by mohl smrdět,

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.