
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Chuťovka na party, na setkání s přáteli nebo rychlý oběd, který zažene chuť na asijskou kuchyni – jarní závitky se hodí na každou z těchto příležitostí. Náplň můžete měnit dle vlastního uvážení nebo kombinovat omáčky, jimiž závitky ochucujete. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu poznáte velice snadný recept na zeleninové jarní závitky. Roman Paulus je připraví od základu podle originálního receptu. Dozvíte se, jak nakrájet zeleninu, jak je naplnit a usmažit, aby byly křupavé, ale hlavně jaké použít koření a omáčky, aby chuť závitků byla opravdu asijská. Tak rychle k woku!
Recept na zeleninové jarní závitky
Suroviny
- rostlinný olej
- 40 g rýžových nudlí (namočených ve vodě)
- černý pepř
- 1,5 hrnku bílého zelí
- 1 hrnek nastrouhané mrkve
- 1 hrnek hráškových lusků
- 2 – 3 shitake houby
- 6 stonků koriandru
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíc ústřicové omáčky
- ½ lžičky škrobu rozmíchané v 1 lžíci vody
- 1 lžíce cukru
- sezamový olej
- 1 balení těsta na jarní závitky
- mouka s vodou na slepení
Postup
V rozehřáté wok pánvi orestujeme najemno nakrájený česnek a opepříme. Přidáme houby shitake nakrájené na malé kostičky, nahrubo nastoruhanou mrkev, bílé zelí nakrájené na úzké, asi 3 cm dlouhé nudličky, podlijeme trochou vody, přilijeme trochu sezamového oleje, přidáme nakrájené hráškové lusky, trochu cukru, namočené rýžové nudle nakrájené na kousky dlouhé 2-3 cm, na malé kousky nakrájené stonky koriandru (můžete použít i listy), ochutíme ústřicovou a sójovou omáčkou a přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, aby celou směs stabilizoval. Necháme trochu vychladnout.
Tip: Zeleninu můžete i osolit, pozor však na množství, přidává se sójová omáčka, která je už slaná.
Jednotlivé vrstvy těsta oddělíme a přikryjeme vlhkou utěrkou (ne úplně mokrou!).
Těsto připravíte na plochu jako kosočtverec, doprostřed dáme asi větší lžíci připravené směsi, zabalíme, pořádně utáhujeme, rohy potřeme směsí mouky a vody a přilepíme.
Tip: Rolky můžete připravit dopředu, zmrazit a příště použít rovnou z mrazáku do pánve.
Závitky smažíme v rozehřáté wok pánvi s větší množstvím oleje 3-4 minut dozlatova (lze též připravovat ve fritovacím hrnci). Rolky vyndáváme na papírové utěrce, aby okapal přebytečný olej.
Servírování
Podáváme se sladko-kyselou omáčkou, kterou si můžete připravit též podle Kulinářské akademie Lidlu, recept najdete zde.
Tip: Milovníci masa si mohou připravit masovou verzi s mletým masem, které smíchejte se lžičkou sójové omáčky.
Komentáře (2)
Host
přidáno před 327 dny
Zmrazit před usmazenim nebo až po? Dekuji
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 327 dny
Dobrý den, doporučujeme zamrazit až po usmažení. Dobrou chuť.
zobrazit vše