Roman Paulus

Jak připravit krevety

Krevety nikdy nezklamou! Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá. Přidejte trochu česneku, petrželky, rajčat a pochutnejte si na vynikajících mořských plodech.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 stroužky česnek
  • 20 × cherry rajčata
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × hrst listová petržel
  • sůl
  • pepř
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 500 g oloupané syrové krevety 31-40
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 × lžíce máslo
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • k podávání česneková bageta

POSTUP

Recept na krevety s rajčaty na víně

Stroužky česneku nakrájíme na plátky, pálivou papričku nadrobno a omytá rajčata přepůlíme. Petržel nasekáme nadrobno.

V pánvi rozehřejeme olej, na kterém z obou stran zprudka opečeme krevety. Jakmile získají růžovou barvu, přidáme česnek, papričku, rajčata, sůl, pepř a zalijeme bílým vínem.

Tip: Ke ktevetám přidejte i nakrájenou cuketu a černé olivy.


Krátce provaříme, a nakonec zjemníme kouskem másla a dochutíme citronovou šťávou. Podáváme ideálně s opečenou česnekovou bagetou.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU