
- Jak oloupat avokádo?
- Grilovaný ananas v třtinovém cukru
- Kůra z citrusových plodů
- Segmenty citrusů
- Mangové pyré
- Jablečný křen
- Ledová polévka z melounu Cantaloupe
- Grilované ovoce se zmrzlinou
- Šípkové pyré
- Jak oloupat granátové jablko
- Snídaně s quinoou a ovocem
- Snídaňový francouzský toust s ovocem
- Jahodový sorbet
Jahodová zmrzlina k létu neodmyslitelně patří. Co ale dělat, když zrovna žádná není po ruce? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na extrémně jednoduchý jahodový sorbet, který udělá radost nejenom dětem, ale s kapkou vodky nebo sektu třeba i dospělým na zahradní grilovačce. Dozvíte se také, čím chuť jahod dokonale potrhnout a že i základní zmrzlinovač stačí k dokonalému výsledku. Navíc, pokud doma nemáte jahody, stačí v podstatě jakékoliv jiné šťavnaté ovoce a můžete si připravit sezónní sorbet přesně podle své chuti.
Recept na jahodový sorbet
Potřebujeme: zmrzlinovač, mixér, cedník
Suroviny:
- 500 g jahod
- 150 g krupicového cukru
- 150 ml vody
- 40 ml francouzského pomerančového likéru
- 1 citron (šťáva)
- jahody na ozdobu
- čerstvá meduňka na ozdobu
Postup:
Jahody rozmixujeme na pyré a přecedíme přes jemné sítko, abychom se zbavili semínek. Z vody a cukru připravíme cukrový rozvar (obě suroviny krátce povaříme, dokud se cukr nerozpustí) a necháme vychladnout.
Smícháme 500 ml jahodového pyré, 250 ml cukrového rozvaru a likér.
Ochutíme citronovou šťávou, přendáme do vychlazeného zmrzlinovače a necháme zpracovávat 30–45 minut.
Hotový sorbet můžeme ihned servírovat ozdobený čerstvou jahodou a meduňkou, nebo ho můžeme dát na 20 minut do mrazáku zatuhnout.
Komentáře (0)
zobrazit vše