Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jahodová zmrzlina k létu neodmyslitelně patří. Co ale dělat, když zrovna žádná není po ruce? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na extrémně jednoduchý jahodový sorbet, který udělá radost nejenom dětem, ale s kapkou vodky nebo sektu třeba i dospělým na zahradní grilovačce. Dozvíte se také, čím chuť jahod dokonale potrhnout a že i základní zmrzlinovač stačí k dokonalému výsledku. Navíc, pokud doma nemáte jahody, stačí v podstatě jakékoliv jiné šťavnaté ovoce a můžete si připravit sezónní sorbet přesně podle své chuti.

Recept na jahodový sorbet

Potřebujeme:  zmrzlinovač, mixér, cedník

Suroviny:

  • 500 g jahod
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 ml vody
  • 40 ml francouzského pomerančového likéru
  • 1 citron (šťáva)
  • jahody na ozdobu
  • čerstvá meduňka na ozdobu

Postup:

Jahody rozmixujeme na pyré a přecedíme přes jemné sítko, abychom se zbavili semínek. Z vody a cukru připravíme cukrový rozvar (obě suroviny krátce povaříme, dokud se cukr nerozpustí) a necháme vychladnout.

Smícháme 500 ml jahodového pyré, 250 ml cukrového rozvaru a likér.

Ochutíme citronovou šťávou, přendáme do vychlazeného zmrzlinovače a necháme zpracovávat 30–45 minut.

Hotový sorbet můžeme ihned servírovat ozdobený čerstvou jahodou a meduňkou, nebo ho můžeme dát na 20 minut do mrazáku zatuhnout.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.