Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Hrnečkové knedlíky jsou další variantou, jak připravit tradiční českou přílohu. Roman Paulus přidal do svého receptu šunku a žampiony. Hrnečkové knedlíky se hodí ke svíčkové, rajské nebo koprové omáčce či vepřové pečeni. Jak na jejich přípravu, se dozvíte v následujícím videu.

 

Recept na přípravu hrnečkových knedlíků

Suroviny:

  • 4 bílé housky
  • 50 g másla
  • 50 g delikatesní šunky
  • hrst čerstvé listové petržele
  • sůl
  • 2 hrnky hrubé mouky + na vysypání hrnečků
  • 2 hrnky čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 2 vejce “M“
  • 50 g žampionů
  • ½ lžíce vepřového sádla

Postup:

Housky nakrájejte na menší kostky, osmažte na másle a přendejte do mísy. K housce přidejte šunku nakrájenou na kostičky, sekanou listovou petržel a osolte. Z mouky, mléka a žloutků připravte hladké těsto. Žampiony nakrájené na kostičky krátce orestujte v pánvi s rozehřátým sádlem, přidejte k housce a přelijte připraveným těstem. Z bílků ušlehejte sníh a přidejte do těsta.

Hrnečky vymažte sádlem, vysypte hrubou moukou a naplňte připraveným těstem asi 2 cm pod okraj. Poté vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte pod pokličkou asi 25 minut. Knedlíky vyklopte z hrnečku a nakrájejte na plátky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.