Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Hrnečkové knedlíky jsou další variantou, jak připravit tradiční českou přílohu. Roman Paulus přidal do svého receptu šunku a žampiony. Hrnečkové knedlíky se hodí ke svíčkové, rajské nebo koprové omáčce či vepřové pečeni. Jak na jejich přípravu, se dozvíte v následujícím videu.

 

Recept na přípravu hrnečkových knedlíků

Suroviny:

  • 4 bílé housky
  • 50 g másla
  • 50 g delikatesní šunky
  • hrst čerstvé listové petržele
  • sůl
  • 2 hrnky hrubé mouky + na vysypání hrnečků
  • 2 hrnky čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 2 vejce “M“
  • 50 g žampionů
  • ½ lžíce vepřového sádla

Postup:

Housky nakrájejíme na menší kostky, osmažíme na másle a přendáme do mísy. K housce přidáme šunku nakrájenou na kostičky, sekanou listovou petržel a osolíme. Z mouky, mléka a žloutků připravíme hladké těsto. Žampiony nakrájené na kostičky krátce orestujeme v pánvi s rozehřátým sádlem, přidáme k housce a přelijeme připraveným těstem. Z bílků ušleháme sníh a přidáme do těsta.

Hrnečky vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem asi 2 cm pod okraj. Poté vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Knedlíky vyklopíme z hrnečku a nakrájíme na plátky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.