Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Na vlastnoručně připraveném hamburgeru si pochutnáte úplně nejvíce, to je jasné. Základem dobrého hamburgeru není jen kvalitní mleté hovězí maso, ale rovněž bulka, čerstvě upečená a nadýchaná. Právě recept na domácí hamburgerové housky najdete v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Pokud je stejně jako Roman Paulus posypete sezamem, získáte pečivo, které klidně budete moci nazývat klasikou americké kuchyně. Ve videu se dále dozvíte, jak připravit kvásek, co udělat, aby těsto správně vykynulo a jak housky upéct, aby byly křupavé. Nemusíte vždy připravit jen velkou bulku, a tedy velký „hambáč“, třeba na party se skvěle hodí miniburgery.

Suroviny na 7 housek

  • 17 g droždí
  • 35 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 14 g soli
  • 65 g másla
  • 2 vejce „M“
  • sezam na posypání

Postup

Droždí smícháme s trochou cukru a vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Z mouky, soli, zbytku cukru, másla, 1 vejce, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v  kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v  troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrajujeme.

Komentáře (11)

  • Ondra

    Ondra
    přidáno před 109 dny
    Nejlepší recept na bulky. Šlo by z tohoto těsta udělat i žemle na hot dog? Děkuji.

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 160 dny
    Recept super! S těstem se perfektně pracuje a bulky jsou opravdu vynikající. Můžu doporučit.

    odpověď

  • Martina F.

    Martina F.
    přidáno před 201 dny
    Perfektní - dnes jsem dělala burgery k obědu a housky podle tohoto receptu byly vážně skvělé. Díky

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 163 dny
    Kolik housek jste z tohoto množství udělala?

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 158 dny
    Dobrý den, suroviny jsou uvedené na 7 housek. Přejeme hodně zdaru při pečení.

  • Host

    Host
    přidáno před 215 dny
    Taky jsem vyzkoušela a povedly se. Děkuju.

    odpověď

  • Zdenka

    Zdenka
    přidáno před 231 dny
    Super. Vyborny. Skvely recept. 👍

    odpověď

  • Lenka

    Lenka
    přidáno před 231 dny
    Za sebe mohu také jen pochválit. Dělala jsem housky poprvé a vyšly skvěle. Velmi povedené. Díky za recept.

    odpověď

  • Simona

    Simona
    přidáno před 253 dny
    dělala jsem poprvé a dopadli na jedničku !!!

    odpověď

  • M

    M
    přidáno před 292 dny
    Vyzkoušela jsem, jsou výborné. I ten druhý den byly ok, takže jsem zapsala do sešitu :-), děkuji!

    odpověď

  • Denisa

    Denisa
    přidáno před 442 dny
    Perfektní výsledek i se sušeným droždím. Už jsem pár receptů na burger housky vyzkoušela, ale tenhle je prostě nej. I druhý den jsou ještě krásně měkké. Určitě doporučuji vyzkoušet! 👌👍👏

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.