
Na vlastnoručně připraveném hamburgeru si pochutnáte úplně nejvíce, to je jasné. Základem dobrého hamburgeru není jen kvalitní mleté hovězí maso, ale rovněž bulka, čerstvě upečená a nadýchaná. Právě recept na domácí hamburgerové housky najdete v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Pokud je stejně jako Roman Paulus posypete sezamem, získáte pečivo, které klidně budete moci nazývat klasikou americké kuchyně. Ve videu se dále dozvíte, jak připravit kvásek, co udělat, aby těsto správně vykynulo a jak housky upéct, aby byly křupavé. Nemusíte vždy připravit jen velkou bulku, a tedy velký „hambáč“, třeba na party se skvěle hodí miniburgery.
Suroviny na 7 housek
- 17 g droždí
- 35 g cukru
- 250 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 14 g soli
- 65 g másla
- 2 vejce „M“
- sezam na posypání
Postup
Droždí smícháme s trochou cukru a vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Z mouky, soli, zbytku cukru, másla, 1 vejce, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrajujeme.
Komentáře (12)
Host
přidáno před 89 dny
Jednoduchý recept a bulky jsou fantastické, nejen na hamburgery. Jan z Krkonoš.
odpověď
Ondra
přidáno před 204 dny
Nejlepší recept na bulky. Šlo by z tohoto těsta udělat i žemle na hot dog? Děkuji.
odpověď
Host
přidáno před 256 dny
Recept super! S těstem se perfektně pracuje a bulky jsou opravdu vynikající. Můžu doporučit.
odpověď
Martina F.
přidáno před 296 dny
Perfektní - dnes jsem dělala burgery k obědu a housky podle tohoto receptu byly vážně skvělé. Díky
odpověď
Host
přidáno před 258 dny
Kolik housek jste z tohoto množství udělala?
KuchniaLidla
přidáno před 254 dny
Dobrý den, suroviny jsou uvedené na 7 housek. Přejeme hodně zdaru při pečení.
Host
přidáno před 310 dny
Taky jsem vyzkoušela a povedly se. Děkuju.
odpověď
Zdenka
přidáno před 326 dny
Super. Vyborny. Skvely recept. 👍
odpověď
Lenka
přidáno před 327 dny
Za sebe mohu také jen pochválit. Dělala jsem housky poprvé a vyšly skvěle. Velmi povedené. Díky za recept.
odpověď
Simona
přidáno před 348 dny
dělala jsem poprvé a dopadli na jedničku !!!
odpověď
M
přidáno před 388 dny
Vyzkoušela jsem, jsou výborné. I ten druhý den byly ok, takže jsem zapsala do sešitu :-), děkuji!
odpověď
Denisa
přidáno před 537 dny
Perfektní výsledek i se sušeným droždím. Už jsem pár receptů na burger housky vyzkoušela, ale tenhle je prostě nej. I druhý den jsou ještě krásně měkké. Určitě doporučuji vyzkoušet! 👌👍👏
odpověď
zobrazit vše