Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je houskový knedlík z kynutého těsta. Jeho příprava je trochu časově náročná, protože kynuté těsto si musí odpočinout a získat na objemu, ale buďte trpěliví. Uvařené knedlíky je nutné opatrně krájet, nejlépe pomocí režné nítě. Hodí se k hustým gulášům, ragú nebo kysanému zelí s pečení.

 

Recept na přípravu houskových knedlíků

Suroviny:

  • 300 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 10 g droždí
  • cukr krystal
  • 200 g bílého pečiva (nejlépe z předchozího dne)
  • sůl
  • 1 vejce „M“
  • 500 g hrubé mouky

Postup:

Mléko lehce zahřejte, rozpusťte v něm droždí a přidejte cukr. Pečivo nakrájené na menší kostky dejte do mísy, osolte, přilijte mléko s droždím a zamíchejte. Přidejte vejce a mouku, vypracujte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.

Z vykynutého těsta vyválejte šišky, které nechte ještě chvíli vykynout. Poté zavářejte do vroucí osolené vody. Vařte podle velikosti knedlíků 15 – 20 minut, v průběhu vaření jednou otočte. Po vyndání z vody propíchejte vidličkou a nití nakrájejte na plátky.

Komentáře (4)

  • Známí .

    Známí .
    přidáno před 285 dny
    Ja znám pana Paulusa jako jeden z nejlepších -kuchaře ČR- a hlavně je velkým IQ. Skrátka vaří výborně-a jeho Tým.

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 286 dny
    Mam rad knedlíky

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 287 dny
    Hustý guláš?Guláš není omáčka, je to šťáva.Takže není hustý.

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 287 dny
    Každé jídlo si každý uvaří tak, jak ho má rád. Kdo chce hustý guláš udělá si hustý. Když máte rád řídkou vodičku, udělejte si řídký, nikdo Vám to nebere. Ale vnucovat jiným, že nějaké jídlo MUSÍ být takové, jaký je Váš názor, to je Váš největší omyl.

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.