Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hořčicová majonéza

Domácí majonéza má mnoho výhod - chutná skvěle a navíc do ní můžete přidat své oblíbené bylinky nebo koření. Roman Paulus připravil majonézu s hořčicí, přidal hned dva druhy – dijonskou a hrubozrnnou. Její chuť dokonale komponuje s pečeným masem či rybou a také s telecím tatarákem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hořčicová majonéza

  • 4 × pasterizované žloutky
  • 1 × lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 × lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 ml slunečnicového oleje

POSTUP


Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU