Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Domácí majonéza má mnoho výhod - chutná skvěle a navíc do ní můžete přidat své oblíbené bylinky nebo koření. Roman Paulus připravil majonézu s hořčicí, přidal hned dva druhy – dijonskou a hrubozrnnou. Její chuť se dokonale komponuje s pečeným masem či rybou a také s telecím tatarákem.

 

Recept na přípravu hořčicové majonézy

Suroviny:

4 pasterizované žloutky

1 lžíce hrubozrnné hořčice

1 lžíce dijonské hořčice

sůl

pepř

citron (šťáva)

500 ml slunečnicového oleje

 

Postup:

Žloutky smíchejte s oběma druhy hořčice, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přilévejte olej, až vznikne jemná majonéza.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.