
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
Focaccia je tradiční italské kynuté pečivo. Podává se jako příloha k různým pokrmům, můžete ji ale také plnit, skvěle chutná se sýrem a parmskou šunkou. Focaccia je po upečení křupavá a díky olivovému oleji, který se do těsta přidává, příjemně vláčná. Těsto můžete dochutit svými oblíbenými surovinami, Roman Paulus si vybral sušená rajčata, černé olivy, rozmarýn a tymián. Připravte si doma večeři po italsku a vychutnejte si výbornou focacciu se svými oblíbenými surovinami.
Recept na přípravu focaccia
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažné vody
- 21 g droždí
- 15 g soli
- 40 g olivového oleje + na potření
- 100 g sušených rajčat
- 100 g černých oliv
- hrst sekaného rozmarýnu a tymiánu
- mořská sůl na posypání
Postup
Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě. Mouku smíchejte se solí, olivovým olejem a vodou s droždím a vypracujte hladké těsto, které přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.
Do těsta vmíchejte nakrájená sušená rajčata a olivy, nasekaný rozmarýn a tymián. Z takto připraveného těsta vytvarujte menší bochánky, z nich vyválejte placky asi 2 cm vysoké a nechte opět vykynout. Do těsta udělejte několik důlků, potřete olivovým olejem a posypte hrubou mořskou solí. Pečte nejprve na 230 °C 5 minut a následně dopečte další 3 minuty na 220 °C. Po upečení můžete opět potřít olivovým olejem.
Komentáře (4)
Host
přidáno před 121 dny
Vyborne !
odpověď
Host
přidáno před 1139 dny
Výborný recept ! Děkuji
odpověď
Host
přidáno před 1285 dny
Dobrý recept. Já jsem viděla na italskách stránkách o vaření focaccu přímo naplnit sýrem a šunkou. Je to varialbilní chléb...
odpověď
Host
přidáno před 1356 dny
teda to je češtin... hlavně jednoduše...
odpověď
zobrazit vše