Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Focaccia je tradiční italské kynuté pečivo. Podává se jako příloha k různým pokrmům, můžete ji ale také plnit, skvěle chutná se sýrem a parmskou šunkou. Focaccia je po upečení křupavá a díky olivovému oleji, který se do těsta přidává, příjemně vláčná. Těsto můžete dochutit svými oblíbenými surovinami, Roman Paulus si vybral sušená rajčata, černé olivy, rozmarýn a tymián. Připravte si doma večeři po italsku a vychutnejte si výbornou focacciu se svými oblíbenými surovinami.

 

Recept na přípravu focaccia

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 21 g droždí
  • 15 g soli
  • 40 g olivového oleje + na potření
  • 200 g sušených rajčat
  • 200 g černých oliv
  • hrst sekaného rozmarýnu a tymiánu
  • mořská sůl na posypání

Postup:

Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě. Mouku smíchejte se solí, olivovým olejem a vodou s droždím a vypracujte hladké těsto, které přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.

Do těsta vmíchejte nakrájená sušená rajčata a olivy, nasekaný rozmarýn a tymián. Z takto připraveného těsta vytvarujte menší bochánky, z nich vyválejte placky asi 2 cm vysoké a nechte opět vykynout. Do těsta udělejte několik důlků, potřete olivovým olejem a posypte hrubou mořskou solí. Pečte nejprve na 230 °C 5 minut a následně dopečte další 3 minuty na 220 °C. Po upečení můžete opět potřít olivovým olejem.

Komentáře (3)

  • Host

    Host
    přidáno před 121 dny
    Výborný recept ! Děkuji

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 267 dny
    Dobrý recept. Já jsem viděla na italskách stránkách o vaření focaccu přímo naplnit sýrem a šunkou. Je to varialbilní chléb...

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 339 dny
    teda to je češtin... hlavně jednoduše...

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.