Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Vybaví se vám pod pojmem muffin malé sladké bochánky? Nenechte se zmást! Pravý english muffin – anglický muffin je slané snídaňové pečivo s křupavou kůrkou, které se výborně hodí na různé sendviče nebo vejce benedikt. Jak na něj ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí osvědčený recept na anglické muffiny, jak je správně upéct a dokonce i tajný trik, jak je udělat ještě vláčnější. Zapomeňte na müsli a chleba s marmeládou a připravte si o víkendu křupavou snídani s domácím pečivem.

 

Recept na anglické muffiny

Potřebujeme:  váleček, pečicí plech, pečicí papír, kuchyňský robot, stěrka 

 

Suroviny (10 kusů):

  • 30 g másla
  • 240 ml plnotučného mléka
  • 330 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • 20 g droždí
  • 1 vejce „M“
  • polenta

 

Postup:

Máslo rozpustíme, přidáme k němu mléko, vypneme plamen a necháme ohřát. Mouku smícháme s cukrem, solí a rozdrobeným droždím. Přidáme vejce, vlažné mléko s máslem a zpracujeme do hladkého těsta.

Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme nakynout na teplém místě do zdvojnásobení.

Tip: Těsto můžete nechat kynout přes noc v lednici, aby bylo vláčnější.

Poté prohněteme a vyválíme na 1 - 1,5 cm tlustý plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Vykrájená kolečka položíme na plech, který jsme posypali polentou a necháme znovu nakynout na teplém místě.

Pečeme v pánvi na sucho při mírné teplotě z obou stran podle tloušťky 8-10 minut z každé strany.

Tip: English muffin využijete zejména na snídaňové sendviče, jako je například ten s vejcem benedikt.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.