Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Existuje nějaký koláč, který je jak snadný na přípravu, tak neobyčejně dobrý? Samozřejmě, je to tento! Šéfkuchař Roman Paulus využil podzimní sezóny a představil, co udělat s hokaido dýní. Jeho skvělý litý dýňový koláč si tak můžete připravit i vy. Bude vám k tomu stačit koláčový korpus a jen několik málo surovin. Za necelou hodinku si pak můžete pochutnávat na samotném koláči, nebo na jeho kombinaci s vanilkovou, karamelovou nebo dýňovou zmrzlinou.

Recept na dýňový koláč

Potřebujeme:  forma na dort (⌀ 25 cm), metlička, stěrka, mixér

Suroviny:

  • korpus na koláč (⌀ 25 cm)
  • 250 g dýňového pyré (hokaido)
  • 2 vejce „M“
  • 250 g kondenzovaného mléka
  • ¼ lžičky perníkového koření
  • špetka mletého sušeného zázvoru
  • šlehačka
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • hrst dýňových semínek
  • čerstvá meduňka na ozdobu

Postup:

Podle receptu Kulinářské akademie Lidlu zde si předem připravíme korpus.

Dýni uvaříme, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme na pyré.

V míse rozmícháme dýňové pyré, vejce, kondenzované mléko, perníkové koření a mletý zázvor. Směs vlijeme do předpečeného korpusu a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C 30–40 minut.

Podáváme vychladlé, například s domácí vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou a zkaramelizovanými dýňovými semínky.

Jak připravit zkaramelizovaná semínka z dýně?

V pánvi rozehřejeme a následně zkaramelizujeme cukr, do kterého nasypeme dýňová semínka. Zamícháme, necháme vychladnout a vychutnáme na domácím zákusku, zmrzlinovém poháru nebo u oblíbeného filmu.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.