Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Domácí pomazánky jsou skvělou možností, jak do jídelníčku zařadit více zeleniny, což platí dvojnásob zejména pro děti, které se jí často brání. Plátek křupavého pečiva s lehkou zeleninovou pomazánkou je jako doušek smoothie – chutnou dávkou zdraví na každý den. V následujícím díle Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte, jak připravit dýňovou pomazánku a Roman Paulus vám prozradí tajemství jemné zeleninové chuti vytvořené z dýně, cibule a semínek. Navíc zjistíte, že pyré do pomazánky můžete připravit různým způsobem a jaké další suroviny lze využít. Uvidíte, že tato výjimečná dýňová pochoutka se stane oblíbenou ozdobou vašeho každodenního stolu.

Dýňová pomazánka

Suroviny

  • 200 g dýňového pyré
  • 100 g plnotučného tvarohu
  • listová petržel
  • 1 menší červené cibule
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce sekaných pražených dýňových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • červená cibule na ozdobu
  • lahůdková cibulka na ozdobu
  • sekaná pražená dýňová semínka na ozdobu

Postup

  1. Dýni uvaříme nebo upečeme v troubě, necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré. To smícháme s tvarohem, sekanou listovou petrželí, najemno nakrájenou červenou cibulí, medem a nasekanými praženými dýňovými semínky. Dále přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a opět důkladně promícháme.
  2. Na plátky bílého pečiva naneseme silnou vrstvu pomazánky, dozdobíme kolečky červené cibule, nakrájenou lahůdkovou cibulkou a nasekanými praženými dýňovými semínky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.