Domácí noky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Abyste připravili vynikající gnocchi, stačí Vám jen osvědčený recept a několik železných pravidel. Vyzkoušejte nejprve základní gnocchi ze samotných brambor. Poté je můžete obohatit třeba o špenát, dýni nebo červenou řepu. K nokům můžete připravit jakoukoli omáčku, skvěle chutnají také pouze s máslem a bylinkami, např. šalvějí.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na bramborové noky

  • 1 ks vejce "M"
  • 300 g brambor
  • 1 ks žloutek
  • 100 g hrubé mouky Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 065 kJ / 733 kcal

Bílkoviny

26,40 g

Tuky

11,30 g

Vláknina

9,30 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

129,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Dle potřeby osolíme, přidáme vejce a žloutek a zamícháme. Přisypeme hrubou mouku a důkladně zpracujeme na pomoučeném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku, rozkrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme noky a vaříme v osolené vroucí vodě 3 – 4 minuty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo