Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Domácí noky

Abyste připravili vynikající gnocchi, stačí Vám jen osvědčený recept a několik železných pravidel. Vyzkoušejte nejprve základní gnocchi ze samotných brambor. Poté je můžete obohatit třeba o špenát, dýni nebo červenou řepu. K nokům můžete připravit jakoukoli omáčku, skvěle chutnají také pouze s máslem a bylinkami, např. šalvějí.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na bramborové noky

  • 1 ks vejce "M"
  • 300 g brambor
  • 1 ks žloutek
  • 100 g hrubé mouky Castello

POSTUP

Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Dle potřeby osolíme, přidáme vejce a žloutek a zamícháme. Přisypeme hrubou mouku a důkladně zpracujeme na pomoučeném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku, rozkrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme noky a vaříme v osolené vroucí vodě 3 – 4 minuty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU