Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Pečený candát s hráškem a bramborovými noky

Zařaďte ryby do svého jídelníčku a připravte si pečeného candáta s hráškem a bramborovými noky podle receptu Romana Pauluse.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená rajčata

  • 8 ks cherry rajčat
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Bramborové noky

  • 300 g brambor
  • 1 × vejce „M“
  • 1 × žloutek
  • 100 g hrubé mouky Castello

Noky s hráškem

  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 50 g cibule
  • čerstvá máta
  • 100 ml drůbežího vývaru na podlití
  • 100 g mraženého hrášku Chira

Candát

  • 4 × filety candáta
  • řepkový olej Promienna
  • 2 × stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • pečicí plech nebo zapékací mísa

POSTUP

Pečená rajčata

Cherry rajčata rozkrojíme na poloviny a poklademe na plech (řeznou stranou nahoru). Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 90 °C asi 20 minut.

Bramborové noky

Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Dle potřeby osolíme, přidáme vejce a žloutek a zamícháme. Přisypeme hrubou mouku a důkladně zpracujeme na pomoučeném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku, rozkrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme noky a vaříme v osolené vroucí vodě 3 – 4 minuty.

Noky s hráškem

V rozehřáté pánvi necháme rozpustit lžíci másla, zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou mátu a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme uvařené noky, necháme krátce povařit a přidáme hrášek a lžíci másla na zjemnění omáčky.

Candát

Filety candáta na kůži nařízneme a osolíme, poté osolíme a opepříme na druhé straně. Opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem nejprve na straně s kůží dokřupava. Stáhneme plamen, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, čerstvé bylinky a kousek másla, rybu otočíme a dopečeme na druhé straně.

Servírování

Pokrm podáváme do hlubšího talíře. Noky s hráškem servírujeme s omáčkou, candáta s výpekem a přidáme i rozpečená rajčata.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU