Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cherry rajčata rozkrojíme na poloviny a poklademe na plech (řeznou stranou nahoru). Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 90 °C asi 20 minut.
Oloupané a omyté brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a propasírujeme. Dle potřeby osolíme, přidáme vejce a žloutek a zamícháme. Přisypeme hrubou mouku a důkladně zpracujeme na pomoučeném vále. Vzniklé těsto vytvarujeme do podlouhlého knedlíku, rozkrájíme na malé kousky, ze kterých vytvarujeme noky a vaříme v osolené vroucí vodě 3 – 4 minuty.
V rozehřáté pánvi necháme rozpustit lžíci másla, zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou mátu a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme uvařené noky, necháme krátce povařit a přidáme hrášek a lžíci másla na zjemnění omáčky.
Filety candáta na kůži nařízneme a osolíme, poté osolíme a opepříme na druhé straně. Opečeme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem nejprve na straně s kůží dokřupava. Stáhneme plamen, přidáme rozmáčklé stroužky česneku, čerstvé bylinky a kousek másla, rybu otočíme a dopečeme na druhé straně.
Pokrm podáváme do hlubšího talíře. Noky s hráškem servírujeme s omáčkou, candáta s výpekem a přidáme i rozpečená rajčata.