Domácí kuřecí vývar
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kuřecí vývar je základem mnoha polévek či omáček. Takové rizoto připravené z domácího vývaru je opravdová lahůdka. Pokud ještě nemáte vlastní ověřený recept na vývar, vyzkoušejte tip Romana Pauluse. Určitě Vás nezklame.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kostra z kuřete
  • 1 × kořenová petržel
  • 1 × mrkev
  • 0,25 × celer
  • 1 × cibule
  • 5 × bobkový list
  • 10 kuliček nové koření
  • 25 kuliček celý černý pepř
  • 2 l voda

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 133 kJ / 510 kcal

Bílkoviny

18,00 g

Tuky

43,60 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

11,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kostru kuřete naporcujeme na menší části. Zeleninu oloupeme, nakrájíme a větší kusy, cibuli rozpůlíme a vše vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, ochutíme kořením a na mírném plameni vaříme minimálně 2 hodiny.

V průběhu vaření sbíráme pěnu a tuk z vývaru.

02.Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko. Maso z kostry obereme a můžeme vložit do polévky. Vyvařenou zeleninu dále nepoužíváme.

Zkuste vývar po malých částech zamrazit. Bude tak snadno dostupný při budoucím vaření.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo