Čokoládové ozdoby
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Každý z nás už určitě viděl čokoládové ozdoby různých tvarů, díky kterým se dezerty, zákusky a dorty mění na málá umělecká díla. Ve své kuchyni je může připravit každý, kdo bude dodržovat jednoduchá pravidla. Chcete se naučit, jak snadno nazdobit dort nebo zákusky jako mistr cukrář? Pokud ano, podívejte se na naše video! Navíc se dozvíte, co je temperování čokolády a jak na něj. Nechte se inspirovat naším trikem a své hosty překvapte perfektně zdobenými dezerty. Určitě ze stolu zmizí dřív, než donesete kávu.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • Kvalitní hořká čokoláda

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Čokoládu nalámeme na menší kousky do misky a pomalu rozehříváme v mikrovlnné troubě. Necháme ji zahřát vždy 10-15 vteřin a poté důkladně promícháme a opakujeme. Čokoláda se rozpouští zejména díky nahřáté misce a její finální teplota v roztavené formě by měla dosahovat 29-32 °C.

02.První druh ozdoby vznikne tím, že naneseme lžičkou čokoládu na pečicí papír a poté lehce rozmázneme.

03.Druhou variantu – mřížku budeme nanášet pomocí cukrářského sáčku nebo kornoutku vytvořeného z pečicího papíru. Naplníme, ustřihneme špičku a na papír vytvážíme nepravidelné linky, které se spojí do dekorativní mřížky.

04.Třetí možností je čokoládový plát. Ten vytvoříme tak, že vylijeme větší množství čokolády na připravený podklad a pomocí špachtle ji rozetřeme na pravidelný plát. Necháme lehce zatuhnout (ne však úplně) a nakrájíme na požadované tvary pomocí rádla či nahřátého nože. Předkrájené necháme plně zatuhnout.

05.Hotové ozdoby necháme vychladnout a skladujeme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě. Z pečicího papíru sloupneme ideálně až těsně před použitím.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo