Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čokoládu nalámeme na menší kousky do misky a pomalu rozehříváme v mikrovlnné troubě. Necháme ji zahřát vždy 10-15 vteřin a poté důkladně promícháme a opakujeme. Čokoláda se rozpouští zejména díky nahřáté misce a její finální teplota v roztavené formě by měla dosahovat 29-32 °C.
První druh ozdoby vznikne tím, že naneseme lžičkou čokoládu na pečicí papír a poté lehce rozmázneme.
Druhou variantu – mřížku budeme nanášet pomocí cukrářského sáčku nebo kornoutku vytvořeného z pečicího papíru. Naplníme, ustřihneme špičku a na papír vytvážíme nepravidelné linky, které se spojí do dekorativní mřížky.
Třetí možností je čokoládový plát. Ten vytvoříme tak, že vylijeme větší množství čokolády na připravený podklad a pomocí špachtle ji rozetřeme na pravidelný plát. Necháme lehce zatuhnout (ne však úplně) a nakrájíme na požadované tvary pomocí rádla či nahřátého nože. Předkrájené necháme plně zatuhnout.
Hotové ozdoby necháme vychladnout a skladujeme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě. Z pečicího papíru sloupneme ideálně až těsně před použitím.