
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
Každý z nás už určitě viděl čokoládové ozdoby různých tvarů, díky kterým se dezerty, zákusky a dorty mění na málá umělecká díla. Ve své kuchyni je může připravit každý, kdo bude dodržovat jednoduchá pravidla. Chcete se naučit, jak snadno nazdobit dort nebo zákusky jako mistr cukrář? Pokud ano, podívejte se na naše video! Navíc se dozvíte, co je temperování čokolády a jak na něj. Nechte se inspirovat naším trikem a své hosty překvapte perfektně zdobenými dezerty. Určitě ze stolu zmizí dřív, než donesete kávu.
Čokoládové ozdoby
Potřebujeme: Mikrovlnná trouba, pečicí papír, cukrářské rádýlko, špachtle
Suroviny:
- Kvalitní hořká čokoláda
Postup:
Čokoládu nalámeme na menší kousky do misky a pomalu rozehříváme v mikrovlnné troubě. Necháme ji zahřát vždy 10-15 vteřin a poté důkladně promícháme a opakujeme. Čokoláda se rozpouští zejména díky nahřáté misce a její finální teplota v roztavené formě by měla dosahovat 29-32 °C.
První druh ozdoby vznikne tím, že naneseme lžičkou čokoládu na pečicí papír a poté lehce rozmázneme.
Druhou variantu – mřížku budeme nanášet pomocí cukrářského sáčku nebo kornoutku vytvořeného z pečicího papíru. Naplníme, ustřihneme špičku a na papír vytvážíme nepravidelné linky, které se spojí do dekorativní mřížky.
Třetí možností je čokoládový plát. Ten vytvoříme tak, že vylijeme větší množství čokolády na připravený podklad a pomocí špachtle ji rozetřeme na pravidelný plát. Necháme lehce zatuhnout (ne však úplně) a nakrájíme na požadované tvary pomocí rádla či nahřátého nože. Předkrájené necháme plně zatuhnout.
Hotové ozdoby necháme vychladnout a skladujeme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě. Z pečicího papíru sloupneme ideálně až těsně před použitím.
Komentáře (0)
zobrazit vše