Čokoládová pěna *
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Čokoláda – kdo by ji neměl rádi? Čokoládové dezerty nesmí chybět v nabídce žádné dobré cukrárny, i každá hospodyňka má určitě mezi svými oblíbenými sladkostmi nějakou z čokolády.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 572 kJ / 619 kcal

Bílkoviny

10,70 g

Tuky

45,80 g

Vláknina

1,60 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

36,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce a brandy vyšleháme nejprve ve vodní lázní, poté přendáme na mísu s ledovou vodou a ledem a vyšleháme do husté pěny.

02.Vmícháme 200 g rozpuštěné čokolády a část ušlehané šlehačky. Odebereme 2-3 lžíce hmoty, smícháme s namočenou želatinou, na mírném plameni zahřejeme a necháme želatinu rozpustit. Vmícháme k čokoládové hmotě a přidáme zbytek ušlehané šlehačky.

03.Připravenou pěnu plníme do skleniček a necháme tuhnout asi 1 hodinu v lednici. Podáváme s mangovým pyré, 50 g nasekané mléčné čokolády, čokoládovými ozdobami a lístky čerstvé máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo