
- Čokoládovo-ořechové suflé
- Tvarohové noky
- Těsto na tažený závin
- Císařský trhanec
- Mousse z bílé čokolády
- Panna cotta
- Zabaglione
- Domácí čokoládovo-oříškový krém
- Crème brûlée
- Čokoládový fondán
- Sněhové noky
- Vanilková omáčka
- Jablečný koláč
- Čokoládová pěna
- Vanilkovo-máslový krém
- Kadayif
- Baklava
- Tiramisu
- Mazanec
- Jahodový dort
- Perníková chaloupka
- Schwarzwaldský dort
- Korpus na sacher dort
- Sacher dort
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Čokoláda – kdo by ji neměl rádi? Čokoládové dezerty nesmí chybět v nabídce žádné dobré cukrárny, i každá hospodyňka má určitě mezi svými oblíbenými sladkostmi nějakou z čokolády. Někdo má rád hořkou, jiný mléčnou, ostatní zase sáhnou po netradiční čokoládě s přídavkem skořice nebo chilli. Nikdo však nepochybuje o tom, že si čokoláda nejvíce notuje s ovocem. Toho využil i Roman Paulus a připravil pro vás luxusní čokoládovou pěnu s podávanou s mangovým pyré. Podívejte se na následující video Kulinářské akademie Lidlu a uvidíte, že příprava takové dobroty není vůbec náročná.
Recept na čokoládovou pěnu
Potřebujeme
- miska na vodní lázeň
- ruční mixér
- skleničky na nožičce
Suroviny
- 250 g mléčné čokolády
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 2 lžíce brandy
- 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 4 g plátkové želatiny
- mangové pyré na servírování
- čerstvá máta na ozdobu
- ozdoby z temperované čokolády na ozdobu
Postup
Vejce a brandy vyšleháme nejprve ve vodní lázní, poté přendáme na mísu s ledovou vodou a ledem a vyšleháme do husté pěny. Vmícháme 200 g rozpuštěné čokolády a část ušlehané šlehačky. Odebereme 2-3 lžíce hmoty, smícháme s namočenou želatinou, na mírném plameni zahřejeme a necháme želatinu rozpustit. Vmícháme k čokoládové hmotě a přidáme zbytek ušlehané šlehačky.
Připravenou pěnu plníme do skleniček a necháme tuhnout asi 1 hodinu v lednici. Podáváme s mangovým pyré, 50 g nasekané mléčné čokolády, čokoládovými ozdobami a lístky čerstvé máty.
Komentáře (0)
zobrazit vše