Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Čokoláda – kdo by ji neměl rádi? Čokoládové dezerty nesmí chybět v nabídce žádné dobré cukrárny, i každá hospodyňka má určitě mezi svými oblíbenými sladkostmi nějakou z čokolády. Někdo má rád hořkou, jiný mléčnou, ostatní zase sáhnou po netradiční čokoládě s přídavkem skořice nebo chilli. Nikdo však nepochybuje o tom, že si čokoláda nejvíce notuje s ovocem. Toho využil i Roman Paulus a připravil pro vás luxusní čokoládovou pěnu s podávanou s mangovým pyré. Podívejte se na následující video Kulinářské akademie Lidlu a uvidíte, že příprava takové dobroty není vůbec náročná.

Recept na čokoládovou pěnu

Potřebujeme

  • miska na vodní lázeň
  • ruční mixér
  • skleničky na nožičce

Suroviny

  • 250 g mléčné čokolády
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce brandy
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 4 g plátkové želatiny
  • mangové pyré na servírování
  • čerstvá máta na ozdobu
  • ozdoby z temperované čokolády na ozdobu

Postup

Vejce a brandy vyšleháme nejprve ve vodní lázní, poté přendáme na mísu s ledovou vodou a ledem a vyšleháme do husté pěny. Vmícháme 200 g rozpuštěné čokolády a část ušlehané šlehačky. Odebereme 2-3 lžíce hmoty, smícháme s namočenou želatinou, na mírném plameni zahřejeme a necháme želatinu rozpustit. Vmícháme k čokoládové hmotě a přidáme zbytek ušlehané šlehačky.

Připravenou pěnu plníme do skleniček a necháme tuhnout asi 1 hodinu v lednici. Podáváme s mangovým pyré, 50 g nasekané mléčné čokolády, čokoládovými ozdobami a lístky čerstvé máty.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.