Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Čokoláda – kdo by ji neměl rádi? Čokoládové dezerty nesmí chybět v nabídce žádné dobré cukrárny, i každá hospodyňka má určitě mezi svými oblíbenými sladkostmi nějakou z čokolády.
Energie
2 572 kJ / 619 kcal
Bílkoviny
10,70 g
Tuky
45,80 g
Vláknina
1,60 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
36,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce a brandy vyšleháme nejprve ve vodní lázní, poté přendáme na mísu s ledovou vodou a ledem a vyšleháme do husté pěny.
02.Vmícháme 200 g rozpuštěné čokolády a část ušlehané šlehačky. Odebereme 2-3 lžíce hmoty, smícháme s namočenou želatinou, na mírném plameni zahřejeme a necháme želatinu rozpustit. Vmícháme k čokoládové hmotě a přidáme zbytek ušlehané šlehačky.
03.Připravenou pěnu plníme do skleniček a necháme tuhnout asi 1 hodinu v lednici. Podáváme s mangovým pyré, 50 g nasekané mléčné čokolády, čokoládovými ozdobami a lístky čerstvé máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT