Citronový koláč *
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Osvěžující a přitom tak snadný! Recept na citronový koláč ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak připravit citronovou náplň do slavného „lemon tart“, jak docílíte té správné konzistence citronového krému a přidá i tipy, jak dezert ozdobit bílkovým sněhem na zapékání, ovocem či zkaramelizovaným cukrem. Ať už máte raději tartaletky nebo velký ovocný koláč, s touhle jemnou citrusovou náplní docílíte těch nejlepších výsledků!

Tagy

Koláče

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 ml citronové šťávy
  • 175 g másla
  • 600 g cukru
  • 43 g vanilkového pudinkového prášku
  • 300 g vajec
  • 115 g žloutků
  • 1 × korpus na koláč o průměru 25 cm
  • třtinový cukr
  • sníh na zapékání dezertů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

24 978 kJ / 5 964 kcal

Bílkoviny

84,30 g

Tuky

268,50 g

Vláknina

20,30 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

824,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Většinu citronové šťávy, máslo a cukr za stálého míchání přivedeme do varu. Vanilkový pudinkový prášek rozmícháme se zbytkem studené citronové šťávy a přidáme k vroucímu základu. Krátce provaříme, mícháme, menší část takto připraveného základu nalijeme do misky k rozšlehaným vejcím se žloutky a dobře zamícháme. Ty pak přelijeme zpátky do hrnce ke zbytku vařící šťávy. Ještě jednou krátce zahřejeme (necháme opravdu jen párkrát zabublat) v hrnci a hotový krém nalijeme do připraveného korpusu.

Jak připravit korpus na ovocný koláč se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Po ztuhnutí a vychladnutí posypeme třtinovým cukrem (podobně jako Crème brûlée) nebo ozdobíme sněhem za zapékání dezertů a zapečeme flambovací pistolí. Nakonec ozdobíme i ovocem a čerstvou mátou.

Jak připravit sníh na zapékání dezertů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo