Kuchyně
Česká
Počet porcí
16 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Kombinaci jahod s rebarborou určitě znáte, ale už jste zkusili jahody s chřestem? Šéfkuchař Roman Paulus připravil nevšední dezert – štrúdl s jahodami a chřestem. Ačkoliv se to může zdát na první pohled podivné, je tato kombinace nesmírně dobrá a využijete u ní zelený i bílý chřest – jakýkoliv zrovna máte doma. Nemusíte navíc mít ani čerstvé jahody. Ba naopak, štrúdl se vám bude lépe připravovat a bude šťavnatější, když ho upečete z mražených jahod. Nakonec už stačí posypat moučkovým cukrem a pustit se do něj!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 348 kJ / 321 kcal
Bílkoviny
5,10 g
Tuky
13,10 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
0,46 g
Sacharidy
45,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílý a zelený chřest uvaříme v osolené vodě doměkka.
02.V pánvi s máslem opražíme strouhanku a smícháme s třtinovým cukrem a skořicí.
03.Z másla, hrubé mouky, třtinového cukru a lžičky skořice rukama připravíme drobenku.
04.Na rozložené listové těsto dáme polovinu opražené strouhanky, poté naskládáme zmrzlé jahody, zasypeme zbylou strouhankou a navrch položíme vařený bílý i zelený chřest.
Jak uvařit chřest se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Těsto zatočíme a konce pomažeme vajíčkem. Štrúdl přemístíme na pečicí plech s pečicím papírem spojem dolů, celý závin ještě pomažeme vajíčkem a posypeme drobenkou.
06.Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 7–8 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme dalších 12–15 minut.
07.Necháme lehce vychladnout a podáváme se zmrzlinou, čerstvou jahodou, lístkem meduňky a posypané moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT