
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
Potřebujeme: pečicí papír, pečicí plech
Recept na chřestový štrúdl s jahodami
Suroviny na 2 štrúdly:
- 2 listová těsta
- 150 g strouhanky
- 1 lžíce másla
- 100 g třtinového cukru
- mletá skořice
- 300 g mražených jahod
- 300 g vařeného bílého chřestu
- 100 g vařeného zeleného chřestu
- vejce na potření
- vanilková/jahodová/ořechová zmrzlina
- moučkový cukr na ozdobu
- čerstvé jahody na ozdobu
Na drobenku:
- 80 g másla
- 160 g hrubé mouky
- 160 g třtinového cukru
- 1 lžička mleté skořice
Postup:
Bílý a zelený chřest uvaříme v osolené vodě do měkka.
V pánvi s máslem opražíme strouhanku a smícháme s třtinovým cukrem a skořicí.
Z másla, hrubé mouky, třtinového cukru a lžičky skořice rukama připravíme drobenku.
Na rozložené listové těsto dáme polovinu opražené strouhanky, poté naskládáme zmrzlé jahody, zasypeme zbylou strouhankou a navrch položíme vařený bílý i zelený chřest.
Tip: Jak uvařit chřest se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Těsto zatočíme a konce pomažeme vajíčkem. Štrúdl přemístíme na pečicí plech s pečicím papírem spojem dolů, celý závin ještě pomažeme vajíčkem a posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 7–8 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme dalších 12–15 minut.
Necháme lehce vychladnout a podáváme se zmrzlinou, čerstvou jahodou, lístkem meduňky a posypané moučkovým cukrem.
Komentáře (0)
zobrazit vše