Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Napadlo vás někdy, proč je dort Red Velvet tak krásně červený? Svou původní barvu získal tak, že dříve používané přírodní kakao reagovalo s octem nebo podmáslím, které se při přípravě korpusu používají, a vytvořilo tak typickou červenou barvu. Dnes se na to musí jinak a šéfkuchař Roman Paulus vám proto ukáže, jak připravit piškot na Red Velvet za pomoci červené řepy a potravinářského barviva. Kromě toho se dozvíte i to, jak správně získat co nejvíc chuti z přírodního vanilkového lusku. Pusťte se do pečení!

Recept na červený korpus na Red Velvet dort

 

Potřebujeme:  kuchyňský robot, metlička, stěrka, pečicí papír, mixér

Suroviny na 2 pláty:

  • 315 g másla
  • 100 g vařené červené řepy
  • potravinářské gelové barvivo (červené)
  • 300 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 vejce „M“
  • 220 g slunečnicového oleje
  • špetka soli
  • 6 g jedlé sody
  • 6 g octa
  • 240 g plnotučného mléka
  • 16 g kakaa
  • 330 g hladké mouky

Postup:

Vařenou červenou řepu rozmixujeme na jemné pyré.

Změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme pyré z řepy, gelové barvivo, semínka z vanilkového lusku, vejce a pomalu zašleháme olej.

 

Tip: Co se slupkou z vanilky? Připravte si domácí vanilkový cukr podle našeho receptu.

 

Následně ručně přimícháme špetku soli, jedlou sodu, ocet, mléko, kakao a nakonec mouku.

Připravíme si dva plechy vyložené pečicím papírem a na každý rovnoměrně rozetřeme polovinu těsta. Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C 10–12 minut. Zkontrolovat můžeme dřevěnou špejlí. Když píchneme do hotového těsta, vyndáme ji čistou. Pokud jsou na ní zbytky lepivého těsta, potřebuje péct déle. Před použitím necháme korpus zcela vychladnout.

 

Jak připravit mechový řez?

Oba pláty překrojíme napůl. Jednu polovinu rozdrobíme na „piškotovou drobenku“ a dáme stranou. Připravíme si oblíbený bílkovo-máslový krém (doporučujeme likérový) z triku Kulinářské akademie Lidlu zde, čerstvé lesní ovoce nebo banány a mátu na ozdobu.

První polovinu plátu potřeme krémem, přiklopíme druhou polovinou, opět potřeme krémem, přiklopíme třetí polovinou, znovu potřeme zbylým krémem a zasypeme nadrobeným korpusem.

 

Tip: Čerstvé ovoce můžete vložit i do krému mezi jednotlivé vrstvy.

 

Ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty. Řez nakrájíme na pravidelné (nebo i nepravidelné) tvary, případně z něj vykrajujeme kolečka – malé dortíčky, které servírujeme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.