
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Podívejte se na podrobný video návod na přípravu domácí bílkové polevy ke zdobení perníčků. Jak na jednoduchou cukrovou polevu bez chemie prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se osvědčený recept na zdobicí polevu na tenké linky i vylévané plochy, zjistíte jak ji skladovat a objevíte i jednoduché vzory na zdobení perníčků pro začátečníky. Připravte si aktivitu na rodinný večer s dětmi, při kterém v sobě může objevit umělce úplně každý.
Recept na bílkovou polevu na perníčky
Potřebujeme: šlehač, párátko, cukrářské sáčky, zdobicí špička 1 mm, pečicí papír
Suroviny
- 10 mírně navršených lžic jemného moučkového cukru
- 1 bílek
- 1 lžička bramborového škrobu
- 1 lžička citronové šťávy
Postup
Cukr prosejeme a citronovou šťávu přefiltrujeme přes jemné sítko, abychom je zbavili velkých kousků.
Bílek, citron, škrob a cukr dáme do misky a šlehačem na nejvyšší stupeň šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne (asi 2 min). Pokud se nám zdá poleva příliš hustá, přidáme citron. Pokud se nám zdá příliš tekutá, přidáme cukr.
Poleva na linky
Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“. To znamená že na metlách šlehače zůstávají špičky polevy, které nestékají.
Poleva na plochy
Taková poleva je stále trochu tekutá. Pokud do ní párátkem nakreslíte linku, mělo by to být vidět, ale do minuty by měl obrázek zmizet a poleva stéct v hladkou ucelenou hladinu.
Nejdřív si vyšlehejte polevu na linky, odeberte část do sáčku a ze zbytku připravte polevu na plochy. Hotovou ji přendáme do zdobicího sáčku se špičkou s průměrem dírky 1mm, nebo ustřiženým růžkem a zdobíme perníčky podle fantazie.
Tip: Jak připravit měkké medové perníčky ke zdobení se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Co s bublinkami v polevě?
Pokud se vám na perníčku v ploše polevy objeví bublinky, jednoduše je propíchněte jehlou dřív, než poleva zaschne.
Tip: Polevou na plochy můžete i slepovat perníkovou chaloupku. Jak na ní se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Komentáře (0)
zobrazit vše