Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Není důležité, jestli se lepku vyhýbáte zcela dobrovolně, nebo jestli ho nemůžete jíst ze zdravotních důvodů. Tento recept na netradiční vánoční cukroví podle šéfkuchaře Romana Pauluse zachutná určitě každémů. Kubánské větrníky se připravují podobně jako klasické odpalované těsto, jen budete potřebovat mandlovou a lněnou mouku a strouhaný kokos. Hotové větrníčky pak můžete naplnit bílkovo-máslovým krémem, polít bílou čokoládou a ozdobit sekanými pistáciemi. Ale pozor, pokud nebudete dost opatrní, slehne se nad nimi zem ještě dřív, než přijde Ježíšek!

Recept na bezlepkové kubánské větrníky s kávovým krémem

Potřebujeme: cukrářský sáček s ozdobnou špičkou, pečicí papír, rozprašovač na vodu

Suroviny:

Kubánské větrníky:

  • 150 g vody
  • 62 g oleje
  • špetka soli
  • 50 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
  • 60 g mletého kokosu
  • 30 g mletého lněného semínka
  • 2 vejce „M“

Kávový krém:

Postup:

Vodu přivedeme do varu, přidáme olej, špetku soli, mandlovou mouku, strouhaný kokos a mleté lněné semínko.

Tip: Lněná semínka můžete koupit v celku a umlít si je doma v mlýnku na mák.

Krátce mícháme podobně, jako odpalované těsto. Vypneme plamen, chvíli ještě mícháme vařečkou a následně metličkou vmícháme celá vejce. Naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme malé věnečky.

Pečeme podle typu trouby asi 15 minut na 190 °C s horkovzduchem. V půlce pečení pokropíme trochou vody.

Podle triku Kulinářské akademie Lidlu si připravíme základní bílkovo-máslový krém a dle chuti ručně vmícháme suchou mletou kávu.

Krém naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme s ním napůl rozřízlé větrníčky. Přiklopíme vrchní díl, pocákáme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec posypeme sekanými pistáciemi.

Tip: Jak připravit základní bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.