Roman Paulus

Bezlepkové kubánské větrníky s kávovým krémem

Není důležité, jestli se lepku vyhýbáte zcela dobrovolně, nebo jestli ho nemůžete jíst ze zdravotních důvodů. Tento recept na netradiční vánoční cukroví podle šéfkuchaře Romana Pauluse zachutná určitě každémů. Kubánské větrníky se připravují podobně jako klasické odpalované těsto, jen budete potřebovat mandlovou a lněnou mouku a strouhaný kokos. Hotové větrníčky pak můžete naplnit bílkovo-máslovým krémem, polít bílou čokoládou a ozdobit sekanými pistáciemi. Ale pozor, pokud nebudete dost opatrní, slehne se nad nimi zem ještě dřív, než přijde Ježíšek!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kubánské větrníky

  • 150 g vody
  • 62 g oleje
  • 1 × špetka soli
  • 50 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
  • 60 g mletého kokosu
  • 30 g mletého lněného semínka
  • 2 × vejce „M“

Kávový krém

  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou
  • pečicí papír
  • rozprašovač na vodu

POSTUP

Vodu přivedeme do varu, přidáme olej, špetku soli, mandlovou mouku, strouhaný kokos a mleté lněné semínko.

Tip: Lněná semínka můžete koupit v celku a umlít si je doma v mlýnku na mák.

Krátce mícháme podobně, jako odpalované těsto. Vypneme plamen, chvíli ještě mícháme vařečkou a následně metličkou vmícháme celá vejce. Naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme malé věnečky.

Pečeme podle typu trouby asi 15 minut na 190 °C s horkovzduchem. V půlce pečení pokropíme trochou vody.

Podle triku Kulinářské akademie Lidlu si připravíme základní bílkovo-máslový krém a dle chuti ručně vmícháme suchou mletou kávu.

Krém naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme s ním napůl rozřízlé větrníčky. Přiklopíme vrchní díl, pocákáme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec posypeme sekanými pistáciemi.

Tip: Jak připravit základní bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU