Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pokud si myslíte, že dobrý sorbet musí být vyrobený čistě jen z ovoce, vyvede vás šéfkuchař Roman Paulus z omylu! Vyzkoušejte jeho recept na výborný sorbet, v jehož složení je sice citronová šťáva, ale hlavní chuťovou složkou je rozmixovaná bazalka. Bazalkový sorbet budete mít připravený za chvíli a udělá radost úplně každému – dospělým třeba i s panákem kvalitní vodky nebo trochou prosecca či jiného šumivého vína. Dáte si?

Recept na bazalkový sorbet

Potřebujeme: zmrzlinovačmixér

Suroviny:

  • 400 ml vody
  • 270 g krupicového cukru
  • 200 ml šťávy z citronů
  • 2 hrsti čerstvé bazalky

Postup:

Cukr s vodu zahřejeme, dokud se nerozpustí. Vypneme plamen, přilijeme šťávu z citronů a necháme na pracovní desce a později v lednici vychladnout.

Studený základ rozmixujeme s čerstvými lístky bazalky a ihned nalijeme do zmrzlinovače, kde ho necháme asi 40 minut zpracovat. Hotový sorbet dáme ještě na 30 minut zatuhnout do mrazáku.

Sorbet servírujeme v namrazené nebo alespoň vychlazené sklenici ozdobený lístkem čerstvé bazalky.

TIP: Slavíte? Sorbet můžete zalít Proseccem a servírovat jako netradiční letní přípitek

 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.