Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pokud si myslíte, že dobrý sorbet musí být vyrobený čistě jen z ovoce, vyvede vás šéfkuchař Roman Paulus z omylu! Vyzkoušejte jeho recept na výborný sorbet, v jehož složení je sice citronová šťáva, ale hlavní chuťovou složkou je rozmixovaná bazalka. Bazalkový sorbet budete mít připravený za chvíli a udělá radost úplně každému – dospělým třeba i s panákem kvalitní vodky nebo trochou prosecca či jiného šumivého vína. Dáte si?
Energie
1 201 kJ / 286 kcal
Bílkoviny
0,80 g
Tuky
0,20 g
Vláknina
1,40 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
72,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cukr s vodu zahřejeme, dokud se nerozpustí. Vypneme plamen, přilijeme šťávu z citronů a necháme na pracovní desce a později v lednici vychladnout.
02.Studený základ rozmixujeme s čerstvými lístky bazalky a ihned nalijeme do zmrzlinovače, kde ho necháme asi 40 minut zpracovat. Hotový sorbet dáme ještě na 30 minut zatuhnout do mrazáku.
03.Sorbet servírujeme v namrazené nebo alespoň vychlazené sklenici ozdobený lístkem čerstvé bazalky.
Slavíte? Sorbet můžete zalít Proseccem a servírovat jako netradiční letní přípitek
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT