Bazalkový sorbet
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pokud si myslíte, že dobrý sorbet musí být vyrobený čistě jen z ovoce, vyvede vás šéfkuchař Roman Paulus z omylu! Vyzkoušejte jeho recept na výborný sorbet, v jehož složení je sice citronová šťáva, ale hlavní chuťovou složkou je rozmixovaná bazalka. Bazalkový sorbet budete mít připravený za chvíli a udělá radost úplně každému – dospělým třeba i s panákem kvalitní vodky nebo trochou prosecca či jiného šumivého vína. Dáte si?

Tagy

Zmrzlina

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 ml voda
  • 270 g krupicový cukr
  • 200 ml citronová šťáva
  • 2 hrsti čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 201 kJ / 286 kcal

Bílkoviny

0,80 g

Tuky

0,20 g

Vláknina

1,40 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

72,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cukr s vodu zahřejeme, dokud se nerozpustí. Vypneme plamen, přilijeme šťávu z citronů a necháme na pracovní desce a později v lednici vychladnout.

02.Studený základ rozmixujeme s čerstvými lístky bazalky a ihned nalijeme do zmrzlinovače, kde ho necháme asi 40 minut zpracovat. Hotový sorbet dáme ještě na 30 minut zatuhnout do mrazáku.

03.Sorbet servírujeme v namrazené nebo alespoň vychlazené sklenici ozdobený lístkem čerstvé bazalky.

Slavíte? Sorbet můžete zalít Proseccem a servírovat jako netradiční letní přípitek

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo