
Arašídy obvykle pojídáme u televize nebo je v podobě másla přidáváme do sladkostí. Je to ovšem surovina, ze které můžete připravit i chutnou, lehce nasládlou, ale zároveň příjemně pálivou omáčku. V asijských zemích se taková omáčka podává k masu, hodí se ke kuřecímu nebo krevetám, můžete ji rovněž podávat jako dip ke grilovaným pokrmům. Pálivá paprička, jemné kokosové mléko a arašídy tvoří kombinaci, ke které se určitě budete rádi vracet. Připravte si arašídovou omáčku s Kulinářskou akademií Lidlu a Romanem Paulusem.
Recept na arašídovou omáčku
Suroviny
- 250 g arašídů
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 menší kus zázvoru
- 2 - 3 stroužky česneku
- ½ červené cibule
- ½ šalotky
- 1 pálivá paprička
- 25 g cukru
- domácí kokosové mléko „z poloviny ořechu“ (recept na domácí kokosové mléko najdete zde)
- sladká sójová omáčka Ketjapmanis na dochucení
Postup
Arašídy zprudka orestujte na oleji a osolte.
V rozehřáté pánvi s kokosovým tukem orestujte zázvor, česnek, červenou cibuli a šalotku nakrájené nadrobno. Do pánve přidejte naříznutou papričku a cukr, který nechte zkaramelizovat. Přidejte pražené arašídy, přilijte kokosové mléko a krátce povařte (8 – 10 minut.
Pokud nechce příliš pikantní omáčku, papričku vyjměte. Preferujete-li pálivou omáčku, papričku pokrájejte, celou směs vložte do mixéru a rozmixujte nahrubo. Omáčku vraťte do pánve, upravte konzistenci pomocí vody nebo kokosového mléka a dochuťte sladkou sójovou omáčkou Ketjapmanis.
Komentáře (0)
zobrazit vše