Žabí stehýnka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Francouzská kuchyně se může pyšnit řadou delikates, jednou z nich jsou bezesporu žabí stehýnka. Jejich chutě se většina lidí obává, žabí stehýnka mají ovšem velice jemné maso, které svou chutí připomíná trochu drůbež a trochu rybu. Zbavte se předsudků a připravte si klasiku francouzské kuchyně podle Romana Pauluse.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žabí stehýnka odřízneme od páteře, osolíme, opepříme a lehce pomoučíme. V rozpálené pánvi s olivovým olejem stehýnka opečeme, přidáme česnek nakrájený na plátky, lístky tymiánu a podlijeme bílým vínem. Přidáme olivy nakrájené na plátky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a nasekanou petržel a zjemníme kouskem másla. Podáváme v hlubším talíři s opečenou bagetou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo