Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Šneci po burgundsku patří k exkluzivním pokrmům, které se servírují ke zvláštním příležitostem. Proto by se mohlo zdát, že je jejich příprava náročná. Roman Paulus Vám ovšem ukáže, že co se na první pohled zdá těžké, může být ve skutečnosti snadné. Šneky stačí jen zapéct s máslem ochuceným bylinkami, česnekem a šalotkou. Nejlépe chutnají ihned po vytažení z trouby, kdy jsou horké a voní máslem.
01.Máslo pokojové teploty vyšlehejte do pěny, osolte, opepřete, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, nasekanou listovou petržel a přilijte citronovou šťávu a redukci z červeného vína (červené víno svařené na ⅓ celkového množství).
02.Připravené ochucené máslo naplňte do cukrářského sáčku. Do ulity dejte trochu másla, do něj zatlačte vařené šnečí maso a dejte opět trochu másla. Naplněné ulity umístěte do pánve s hrubou solí a vložte na 6 – 8 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C (funkce horní gril). Podávejte s opečenou bagetou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT