Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 764 kJ / 900 kcal
Bílkoviny
55,90 g
Tuky
39,80 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
31,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hovězí maso nakrájíme na kostky, zalijeme vínem, přidáme bobkové listy, celý černý pepř, nové koření, celé bylinky (rozmarýn a tymián) a necháme do druhého dne v lednici marinovat přikryté alobalem.
02.Druhý den maso vycedíme, necháme dobře okapat a orestujeme v pánvi s rozehřátým sádlem. Scezené víno mezitím v druhém hrnci převaříme a naběračkou sebereme pěnu.
03.Z pánve vyndáme opečené maso a na výpeku orestujeme do zlatova slaninu nakrájenou na kostky a posléze i kostičky mrkve, celerů a petržele. Později přidáme cibuli nakrájenou najemno a restujeme vše společně do tmava. Přidáme rajčatový protlak, krátce zarestujeme, podlijeme svařeným vínem, 400 ml vývaru, necháme probublat a maso vložíme zpět. Podle potřeby podléváme zbylým vývarem a dusíme do měkka pod pokličkou asi 2 hodiny.
: Jak připravit domácí hovězí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Maso vyndáme, omáčku vycedíme, svaříme na potřebnou hustotu, osolíme a zjemníme studeným máslem. Hotové maso vrátíme do omáčky a podáváme společně s orestovanými žampiony a zeleninou.
05.Žampiony očistíme, pokrájíme na čtvrtiny, osmahneme na lžíci másla a ke konci přidáme nasekanou listovou petržel. Zeleninu a brambory ve slupce nakrájíme na větší špalíčky, pokapeme olivovým olejem, přidáme lžíci másla, sůl, čerstvý rozmarýn a tymián, 100 ml vody a pečeme pod alobalem/pokličkou v troubě rozehřáté na 200 °C asi 30-40 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT