Hovězí na víně s pečenou zeleninou

play Přehrát video recept
Hovězí na víně s pečenou zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Doma si hravě zvládnete připravit i klasiku francouzské kuchyně – hovězí na víně, respektive hovězí po burgundsku.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí na víně

  • 800 g hovězího předního bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • 1 l burgundského vína Pinot Noir Bourgogne
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 8 kuličky celého černého pepře Kania
  • 4 kuličky nového koření Kania
  • snítka čerstvého rozmarýnu a tymiánu
  • 3 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 50 g anglické slaniny Pikok
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 50 g petržele
  • 1 × cibule
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Kania
  • 1 l hovězího vývaru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × lžíce másla Pilos

Příloha

  • 16 × žampionů
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × lžíce sekané listové petržele
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele
  • 100 g mrkve
  • 100 g malých brambor
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 ml vody
  • snítka čerstvého rozmarýnu a tymiánu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 764 kJ / 900 kcal

Bílkoviny

55,90 g

Tuky

39,80 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

31,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Hovězí na víně:

01.Hovězí maso nakrájíme na kostky, zalijeme vínem, přidáme bobkové listy, celý černý pepř, nové koření, celé bylinky (rozmarýn a tymián) a necháme do druhého dne v lednici marinovat přikryté alobalem.

02.Druhý den maso vycedíme, necháme dobře okapat a orestujeme v pánvi s rozehřátým sádlem. Scezené víno mezitím v druhém hrnci převaříme a naběračkou sebereme pěnu.

03.Z pánve vyndáme opečené maso a na výpeku orestujeme do zlatova slaninu nakrájenou na kostky a posléze i kostičky mrkve, celerů a petržele. Později přidáme cibuli nakrájenou najemno a restujeme vše společně do tmava. Přidáme rajčatový protlak, krátce zarestujeme, podlijeme svařeným vínem, 400 ml vývaru, necháme probublat a maso vložíme zpět. Podle potřeby podléváme zbylým vývarem a dusíme do měkka pod pokličkou asi 2 hodiny.

: Jak připravit domácí hovězí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Maso vyndáme, omáčku vycedíme, svaříme na potřebnou hustotu, osolíme a zjemníme studeným máslem. Hotové maso vrátíme do omáčky a podáváme společně s orestovanými žampiony a zeleninou.

Příloha:

05.Žampiony očistíme, pokrájíme na čtvrtiny, osmahneme na lžíci másla a ke konci přidáme nasekanou listovou petržel. Zeleninu a brambory ve slupce nakrájíme na větší špalíčky, pokapeme olivovým olejem, přidáme lžíci másla, sůl, čerstvý rozmarýn a tymián, 100 ml vody a pečeme pod alobalem/pokličkou v troubě rozehřáté na 200 °C asi 30-40 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo