Velikonoční zajíček
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

16 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Zajíček je symbolem Velikonoc, proto by neměl chybět ani na velikonoční tabuli. Třeba jako moučník. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 16 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 200 g tvarohu Pilos (8,4 % tuku)
  • 150 g krupicového cukru Belbake
  • 1 vejce "M"
  • 20 – 40 g vanilinového cukru Belbake
  • 50 ml slunečnicového oleje Promienna
  • 250 g hladké mouky Belbake
  • 10 g kypřicího prášku do pečiva Belbake
  • 50 g lískových oříšků Alesto
  • máslo Pilos na vymazání formy
  • hrubá mouka Belbake na vysypání formy
  • na posypání moučkový cukr Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

839 kJ / 201 kcal

Bílkoviny

4,10 g

Tuky

8,90 g

Vláknina

0,80 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

26,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V kuchyňském robotu smícháme tvaroh (případnou tekutinu scedíme), smetanu, cukr, vejce, vanilinový cukr a slunečnicový olej. Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nasekané ořechy a promícháme.

02.Formu ve tvaru zajíce důkladně vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 2 minuty. Poté teplotu zvýšíme na 190°C a pečeme asi 15 minut (podle velikosti formiček).

03.Upečeného zajíčka poznáme pomocí špejle. Píchneme do těsta, pokud se na špejli těsto nenalepí, zajíček je hotový. Po dopečení necháme formu lehce vychladnout a poté zajíčka vyklopíme.

Servírování

04.Vychladlého zajíčka posypeme pomocí sítka moučkovým cukrem. V pěkně ozdobeném košíčku můžeme použít i jako dekoraci.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo