Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 104 kJ / 505 kcal
Bílkoviny
7,00 g
Tuky
34,50 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
42,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme vodu, zahřejeme, přisypeme mouku smíchanou se solí a mícháme, až se těsto začne "odpalovat". Po vychladnutí vzniklé směsi přidáme vejce a promícháme. Těsto přendáme do sáčku se širším nástavcem a na pekáč s pečicím papírem vytvoříme tvar hnízda (průměr asi 20 cm). Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 30 minut.
02.V robotu smícháme mascarpone s cukrem. Zároveň omyjeme jahody a nakrájíme je na plátky.
03.Vychladlé hnízdo podélně rozřízneme. Spodní část potřeme náplní, poklademe plátky jahod a přiklopíme horní částí. Necháme v ledničce ztuhnout.
04.Z 200 g rozpuštěné hořké čokolády vytvoříme na pečicí papír ozdoby („větvičky“), které necháme v ledničce ztuhnout a použijeme později na dozdobení.
05.V hrnci rozehřejeme zbytek hořké čokolády, ke které vmícháme ohřátou smetanu. Celé hnízdo touto polevou potřeme. Povrch hnízda ozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou, a to pomocí kornoutku z pečicího papíru s úzkým koncem. Nakonec položíme navrch čokoládové ozdoby znázorňující větvičky a posypeme skořicí přes sítko. Na ozdobu lze použít také mandle v čokoládě či jiné velikonoční sladkosti.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT