Velikonoční hnízdo
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte nejnovější recept Markéty Krajčovičové na velikonoční krémové hnízdo.

Tagy

Sváteční moučníky

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 45 g másla Pilos
  • 125 ml vody
  • 80 g hrubé mouky Belbake
  • špetka soli Kania
  • 2 × vejce "M"

Náplň

  • 250 g mascarpone Italiamo
  • 100 g cukru krupice Belbake
  • 500 g jahod

Poleva a ozdoby

  • 400 g hořké čokolády Fin Carré
  • 50 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 200 g mléčné čokolády Fin Carré
  • mletá skořice Kania
  • mandle v čokoládě First Nice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 104 kJ / 505 kcal

Bílkoviny

7,00 g

Tuky

34,50 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

42,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme vodu, zahřejeme, přisypeme mouku smíchanou se solí a mícháme, až se těsto začne "odpalovat". Po vychladnutí vzniklé směsi přidáme vejce a promícháme. Těsto přendáme do sáčku se širším nástavcem a na pekáč s pečicím papírem vytvoříme tvar hnízda (průměr asi 20 cm). Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 30 minut.

Náplň

02.V robotu smícháme mascarpone s cukrem. Zároveň omyjeme jahody a nakrájíme je na plátky.

Velikonoční hnízdo

03.Vychladlé hnízdo podélně rozřízneme. Spodní část potřeme náplní, poklademe plátky jahod a přiklopíme horní částí. Necháme v ledničce ztuhnout.

04.Z 200 g rozpuštěné hořké čokolády vytvoříme na pečicí papír ozdoby („větvičky“), které necháme v ledničce ztuhnout a použijeme později na dozdobení.

05.V hrnci rozehřejeme zbytek hořké čokolády, ke které vmícháme ohřátou smetanu. Celé hnízdo touto polevou potřeme. Povrch hnízda ozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou, a to pomocí kornoutku z pečicího papíru s úzkým koncem. Nakonec položíme navrch čokoládové ozdoby znázorňující větvičky a posypeme skořicí přes sítko. Na ozdobu lze použít také mandle v čokoládě či jiné velikonoční sladkosti.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo