Boží milosti
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 11×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Boží milosti jsou typickým masopustním nebo také velikonočním moučníkem. Ochutnejte sladké smažené sladkosti. 

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 2,25 × sklenice hladké mouky Belbake
  • 0,5 × sklenice mléka Pilos
  • 0,25 × sklenice cukru Belbake
  • 1 × vejce "M"
  • 15 ml vodky
  • 25 g měkkého másla Pilos
  • 1 × lžíce rostlinného oleje Vita D´or
  • 1,5 × lžička prášku do pečiva Belbake
  • vanilkový cukr Belbake
  • špetka soli Kania
  • olej Vita D´or nebo sádlo Pikok na pečení
  • moučkový cukr Belbake na obalení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 004 kJ / 240 kcal

Bílkoviny

5,60 g

Tuky

5,80 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

39,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Smícháme spolu suché přísady: mouku, sůl a prášek do pečiva. Postupně přidáme zbylé přísady a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočívat.

02.Těsto chvíli zpracováváme na moukou vysypaném válu a vyválíme do tloušťky 2 mm. Nožem nebo rádýlkem vykrojíme obdélníky: asi 2 x 6 cm. Uprostřed dvakrát prořízneme jako u tradičních božích milostí nebo protáhneme konce proříznutými rýhami a vytvoříme spirálovitý tvar.

03.Smažíme ve velkém množství tuku dozlatova, pak boží milosti osušíme - nejlépe na papírovém ubrousku.

Servírování

04.Podáváme teplé, obalené v moučkovém cukru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo