Boží milosti
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 11×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Boží milosti jsou typickým masopustním nebo také velikonočním moučníkem. Ochutnejte sladké smažené sladkosti. 

Tagy

Velikonoce

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2,25 × sklenice hladké mouky Belbake
  • 0,5 × sklenice mléka Pilos
  • 0,25 × sklenice cukru Belbake
  • 1 × vejce "M"
  • 15 ml vodky
  • 25 g měkkého másla Pilos
  • 1 × lžíce rostlinného oleje Vita D´or
  • 1,5 × lžička prášku do pečiva Belbake
  • vanilkový cukr Belbake
  • špetka soli Kania
  • olej Vita D´or nebo sádlo Pikok na pečení
  • moučkový cukr Belbake na obalení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 004 kJ / 240 kcal

Bílkoviny

5,60 g

Tuky

5,80 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

39,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Smícháme spolu suché přísady: mouku, sůl a prášek do pečiva. Postupně přidáme zbylé přísady a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočívat.

02.Těsto chvíli zpracováváme na moukou vysypaném válu a vyválíme do tloušťky 2 mm. Nožem nebo rádýlkem vykrojíme obdélníky: asi 2 x 6 cm. Uprostřed dvakrát prořízneme jako u tradičních božích milostí nebo protáhneme konce proříznutými rýhami a vytvoříme spirálovitý tvar.

03.Smažíme ve velkém množství tuku dozlatova, pak boží milosti osušíme - nejlépe na papírovém ubrousku.

Servírování

04.Podáváme teplé, obalené v moučkovém cukru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo