Tvarohové noky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Noky nemusí být jen přílohou ke slaným pokrmům, můžete si je rovněž připravit nasladko a podávat jako moučník. Roman Paulus dovedl tento recept k dokonalosti. Dokonce i voda, ve které se noky vaří, je ochucená, aby noky dostaly to správné aroma. Náš šéfkuchař servíruje tvarohové noky s ovocnou omáčkou ozdobené ovocem, Vy si však můžete dát své oblíbené suroviny a ovoce.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tvarohové noky

  • 30 g másla
  • 25 g cukru krystal
  • 1 × vejce
  • 1 × žloutek
  • 1 × citron (kůra)
  • vanilinový cukr
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 110 g bílého toustového chleba
  • bílá strouhanka na obalení
  • skořice
  • mletá sůl
  • tuzemák

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 557 kJ / 1 089 kcal

Bílkoviny

44,40 g

Tuky

61,70 g

Vláknina

3,00 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

90,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Změklé máslo vyšleháme s cukrem nad parou a postupně vmícháme vejce a žloutek. Je důležité, aby se vejce dobře spojila s máslem. Přidáme citronovou kůru, vanilinový cukr a tvaroh. Z toastového chleba odkrojíme kůrky a ze střídky připravíme strouhanku, přidáme do těsta a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.

02.Polévkovou lžící vytvarujeme noky, které vaříme ve vroucí vodě ochucené vanilinovým cukrem, tuzemákem a citronovou kůrou asi 5 minut. Po uvaření noky obalíme ve strouhance orestované na másle a ochucené cukrem a mletou skořicí.

03.Tvarohové noky podáváme s ovocnou omáčkou (z lesného ovoce, malinovou nebo jahodovou), ozdobíme ovocem a zakysanou smetanou, posypeme moučkovým cukrem a na závěr přidáme pár lístků máty nebo meduňky.

Tip: Jak připravit ragú z lesního ovoce k podávání se dozvíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo