Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
O úspěchu sladkých knedlíků rozhoduje hlavně těsto. Musí být lehké, tvarohové a s trochou dětské krupice. Trochu hůře se formuje, takže buďte trpěliví. Knedlíky můžete naplnit různým ovocem, např. jahodami, meruňkami nebo švestkami. Na konec je nezapomeňte posypat moučkovým cukrem a polít rozpuštěným máslem. Tuto klasickou úpravu můžete ovšem nahradit čokoládovou nebo ovocnou omáčkou. Ovocné knedlíky se hodí jako sladký hlavní chod nebo jako dezert ke kávě či odpolednímu čaji.
Energie
6 042 kJ / 1 444 kcal
Bílkoviny
53,40 g
Tuky
86,30 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
115,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Tvaroh smíchejte s vejcem a rozpuštěným máslem, osolte, přidejte vanilinový a krystalový cukr dle chuti, citronovou kůru, mouku a krupici. Dobře zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
02.Vodu, ve které se budou knedlíky vařit, ochuťte vanilinovým cukrem, nakrájenou citronovou kůrou a tuzemákem.
03.Těsto rozdělte na menší části, do kterých zabalte jahody. Vařte podle velikosti 4 – 6 minut, jahody by neměly být rozvařené, pouze prohřáté. Po uvaření obalte v orestované strouhance s trochou cukru a skořicí. Podávejte se lžící zakysané smetany ozdobené čerstvými jahodami a mátou.
04.Tip: Hotový knedlík zkuste obalit v orestovaném kokosu namísto strouhanky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT