Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Kdo by nemiloval ovocné knedlíky jako od babičky? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na meruňkové knedlíky a připomeňte si, jak chutná léto u babičky na chalupě.
Energie
4 851 kJ / 1 159 kcal
Bílkoviny
35,70 g
Tuky
20,20 g
Vláknina
14,30 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
205,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Den dopředu připravíme brambory. Celé brambory i se slupkou omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme podle velikosti asi 15 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
02.Druhý den brambory propasírujeme skrz lis na brambory, osolíme, v míse smícháme s vejci a tvarohem a důkladně promícháme. Přisypeme krupici a hrubou mouku, promícháme, přendáme na pracovní plochu a vypracujeme.
03.Z těsta vytvarujeme váleček, odřízneme potřebné množství těsta a zabalíme do něj meruňky, které jsme předtím vypeckovali.
Pokud máte větší meruňky, použijte do každého knedlíku polovinu, menší meruňky můžete použít celé.
04.V hrnci přivedeme k varu vodu, ochutíme ji kousky citronové kůry, které připravíme škrabkou, tuzemákem a vanilkovým cukrem. Do této vody vkládáme knedlíky a vaříme podle velikosti 8–10 minut, záleží na velikosti a zralosti meruněk.
05.V pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme strouhanku s cukrem a skořicí. Po uvaření knedlíky v této směsi obalíme.
06.Meruňky, cukr a tuzemák vložíme do hrnce a rozvaříme na konzistenci podobnou džemu.
Pokud máte tvrdší meruňky, přidejte trochu vody, aby se lépe rozvařily.
07.Knedlíky obalené ve strouhance podáváme s meruňkovým rozvarem a strouhaným tvarohem, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme snítkou máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT