Smažený bezový květ
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Černý bez láká svou chutí, ale i léčivými vlastnostmi. Sezóna černého bezu je velmi krátká, proto je potřeba využít ji na maximum. Pokud jste si už připravili sirup, je nejvyšší čas na tradiční staročeský dezert – kosmatici. Ve videu vám Roman Paulus vám prozradí, že neexistuje jen sladká verze tohoto pokrmu. 

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažený bezový květ

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Podle receptu Kulinářské akademie Lidlu připravíme těstíčko.

02.Celé květy namočíme v těstíčku a ponoříme do rozpáleného oleje. Pinzetou potopíme a smažíme dozlatova.

03.Usmažené květy vyjmeme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

04.Smažené květy můžeme podávat naslano i nasladko. Slanou variantu podáváme s dipem z pečených paprik a lístky tymiánu, květy osolíme. Sladká varianta chutná skvěle posypaná moučkovým cukrem se skořicí, ozdobíme tvarohem smíchaným s cukrem a dozdobíme mátou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo