Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Černý bez láká svou chutí, ale i léčivými vlastnostmi. Sezóna černého bezu je velmi krátká, proto je potřeba využít ji na maximum. Pokud jste si už připravili sirup, je nejvyšší čas na tradiční staročeský dezert – kosmatici. Ve videu vám Roman Paulus vám prozradí, že neexistuje jen sladká verze tohoto pokrmu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Podle receptu Kulinářské akademie Lidlu připravíme těstíčko.
02.Celé květy namočíme v těstíčku a ponoříme do rozpáleného oleje. Pinzetou potopíme a smažíme dozlatova.
03.Usmažené květy vyjmeme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
04.Smažené květy můžeme podávat naslano i nasladko. Slanou variantu podáváme s dipem z pečených paprik a lístky tymiánu, květy osolíme. Sladká varianta chutná skvěle posypaná moučkovým cukrem se skořicí, ozdobíme tvarohem smíchaným s cukrem a dozdobíme mátou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT