Riccardo Lucque
Doba přípravy20 min.

Smažené kalamáry se šalvějí

Calamari fritti, neboli smažené kalamáry, to je klasický italský předkrm, často podávaný se sklenkou vína. Připravte si je podle receptu Riccarda Lucqueho a přeneste se k italskému moři.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těstíčko:

  • 1 × malý brambor
  • 200 g hladká mouka Belbake
  • dle potřeby velmi studená voda
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • na podávání majonéza Kania
  • na podávání citron

Kalamáry:

  • malé kalamáry
  • lístky šalvěj
  • na obalování hladká mouka Belbake
  • na smažení rostlinný olej Vita D´or

POSTUP

1. Brambor uvaříme ve slupce, až se skoro rozpadá. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. Do mísy vložíme hladkou mouku a plátky brambor, vlijeme ledovou vodu a rozmixujeme. Vzniklé těstíčko musí mít konzistenci těsta na palačinky.

3. Očištěné a na poloviny nakrájené kalamáry a šalvěj dobře osušíme, obalíme v mouce, v těstíčku a poté znovu v mouce. Smažíme v pánvi s olejem rozehřátým na 180 °C, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Necháme okapat na papírové utěrce.

4. Stejně postupujeme se šalvějovými lístky. 

5. Podáváme s majonézou a citronem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.