Riccardo Lucque
Doba přípravy30 min.

Rajčatové sugo

Sugo al pomodoro, čili rajčatová omáčka je základ italské kuchyně. Mnoho pokrmů se bez ní neobejde. Její příprava je víc než jednoduchá, to nám ukáže Riccardo Lucque.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g loupaná krájená rajčata s italskými bylinkami Italiamo
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • 2 × lžíce studená voda
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × svazek bazalka
  • 1 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × špetka cukr Belbake
  • 50 g máslo Pilos

POSTUP

1. Do hrnce vlijeme rajčata, olivový olej a vodu, přidáme lahůdkovou cibulku a bazalku svázané provázkem do svazku a stroužek česneku, trochu osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vodu.

2. Před dokončením vyjmeme cibulku s bazalkou a česnek, přidáme trochu cukru, osolíme a vmícháme máslo, aby byla omáčka krémovější.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 118 kcal, 1 g bílkovin, 5 g sacharidů, 10 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.