Doba přípravy
2 hod. 5 min.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné maso ze srnčího hřbetu osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Jak očistit srnčí hřbet najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Při opékání přidáme do pánve čerstvý rozmarýn a tymián a maso necháme zatáhnout ze všech stran – nepropékáme dlouho. Celý obsah pánve přendáme do pekáče, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 5-7 minut podle tloušťky masa. Po vyndání maso přendáme na studený talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 5-7 minut odpočívat.
03.Servírujeme nakrájené na plátky a znovu lehce osolené s opečeným černým kořenem, batátovou kaší, omáčkou z portského vína a chipsy z černého kořene.
Jak připravit batátovou kaši (ze sladkých brambor), opečený černý kořen, chipsy z černého kořene a omáčku z portského vína se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT