Pečený srnčí hřbet na přírodno
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Základní recept na lahodné, jemné a šťavnaté srnčí maso ze hřbetu trvá jen pár minut. Připravte si čerstvé bylinky, olivový olej a podívejte se na video šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu. Prozradí vám, jak upéct srnčí maso, aby zůstalo šťavnaté, jaké bylinky se k němu hodí a ty nejlepší přílohy, které chuť vysoké dokonale podtrhnou. Podívejte se na náš recept a uvařte si zvěřinu tak, jak to dělají v těch nejlepších restauracích.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na pečený srnčí hřbet na přírodno

  • vykostěné a očištěné maso ze srnčího hřbetu
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián

Příloha

  • pyré ze sladkých brambor
  • chipsy z černého kořene
  • opečený černý kořen
  • omáčka z portského vína

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěné maso ze srnčího hřbetu osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.

Jak očistit srnčí hřbet najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Při opékání přidáme do pánve čerstvý rozmarýn a tymián a maso necháme zatáhnout ze všech stran – nepropékáme dlouho. Celý obsah pánve přendáme do pekáče, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 5-7 minut podle tloušťky masa. Po vyndání maso přendáme na studený talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 5-7 minut odpočívat.

03.Servírujeme nakrájené na plátky a znovu lehce osolené s opečeným černým kořenem, batátovou kaší, omáčkou z portského vína a chipsy z černého kořene.

Jak připravit batátovou kaši (ze sladkých brambor), opečený černý kořen, chipsy z černého kořene a omáčku z portského vína se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo