Kuchyně
Britská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Upéct dokonale jemný a chutný roastbeef je snadné, když víte, jak na to, a máte dost času. Šéfkuchař Roman Paulus prozradí, jak připravit kus nízkého roštěnce v pánvi i jak ho potom za pomoci vpichového teploměru péct, aby byl výsledný roastbeef co nejlepší. Kromě toho se ale naučíte i jednoduchý recept na gratinované brambory se smetanou a restovanou zeleninu – cuketu, cibuli, mrkev, květák a brokolici. S trochou trpělivosti budete mít rázem na stole výborný nedělní oběd pro celou rodinu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 498 kJ / 1 083 kcal
Bílkoviny
78,40 g
Tuky
63,10 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
52,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso z obou stran osolíme, opepříme, svážeme provázkem a posypeme dvěma lžícemi nasekaného čerstvého tymiánu a dvěma lžícemi rozmarýnu.
Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.V pánvi rozehřejeme olivový olej a maso ze všech stran zprudka opečeme. Pak ho přendáme na pekáč, zapíchneme do něj teploměr a pečeme:
03.Nakonec roastbeef necháme odpočinout ve stále teplé troubě asi hodinu.
Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým vyvětráním horkého vzduchu.
04.Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce vlijeme smetanu, osolíme, přidáme dvě lžíce nasekaného tymiánu a prolisovaný česnek, promícháme a necháme trochu zredukovat. Do vroucí smetany vložíme brambory a několik minut vaříme do zhoustnutí. Přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 35 – 40 minut.
05.V pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme syrovou cuketu nakrájenou na větší kousky, červenou cibuli na proužky, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme kousky mrkve, květáku a brokolice, které jsme předem lehce zblanšírovali.
Jak blanšírovat zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Podáváme maso nakrájené na plátky s restovanou zeleninou, gratinovanými brambory a ideálně i holandskou omáčkou.
Jak připravit domácí holandskou omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT