Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 698 kJ / 1 601 kcal
Bílkoviny
74,20 g
Tuky
112,40 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
56,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Začneme přípravou nádivky. Nadrobno nakrájenou cibule orestujeme v pánvi na 2 lžících másla dosklovata. Housku nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, perníčky nakrájené na menší kousky, orestovanou cibuli a zamícháme. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a opět promícháme. Necháme odstát.
02.Kachnu vykostíme, osolíme a naplníme nádivkou. Celou kachnu uzavřeme, otočíme, zpevníme alobalem, aby držela tvar, a takto připravenou přendáme do zapékací mísy. Osolíme, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 1,5 hodiny, poté sundáme pokličku, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme (asi 30 minut).
03.Mezitím připravíme omáčku. Do rozehřátého hrnce nasypeme cukr, který necháme zkaramelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, portské víno a svaříme. Poté přilijeme kachní vývar a zredukujeme na polovinu původního množství. Nakonec zjemníme 2 lžícemi studeného másla.
04.Pomocí zesteru připravíme nudličky pomerančové kůry, které zblanšírujeme ve vroucí vodě – necháme jednou přejít varem a vycedíme.
05.Do sosírky vložíme zblanšírovanou pomerančovou kůru a nalijeme připravenou omáčku, kachnu naservírujeme na talíř a můžeme podávat.
Nevíte, jak vykostit kachnu nebo připravit kachní vývar? Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu, kde se vše naučíte. Více najdete zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT