Pečená kachna s perníkovou nádivkou a pomerančovou omáčkou

play Přehrát video recept
Pečená kachna s perníkovou nádivkou a pomerančovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál


Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna bez drobů Čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 4 × lžíce másla Pilos
  • 1 × houska
  • 2 × vejce “M“
  • 100 g perníčků s cukrovou polevou Tastino
  • 50 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • listová petržel
  • kmín celý Mikado
  • 500 ml vody
  • 50 g cukru krystal Castello
  • 250 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 200 ml Tawny Port portského likérového vína Armilar
  • 500 ml silného kachního vývaru
  • 1 × pomeranč (kůra)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 698 kJ / 1 601 kcal

Bílkoviny

74,20 g

Tuky

112,40 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

56,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Začneme přípravou nádivky. Nadrobno nakrájenou cibule orestujeme v pánvi na 2 lžících másla dosklovata. Housku nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, perníčky nakrájené na menší kousky, orestovanou cibuli a zamícháme. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou listovou petržel a opět promícháme. Necháme odstát.

02.Kachnu vykostíme, osolíme a naplníme nádivkou. Celou kachnu uzavřeme, otočíme, zpevníme alobalem, aby držela tvar, a takto připravenou přendáme do zapékací mísy. Osolíme, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 1,5 hodiny, poté sundáme pokličku, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme (asi 30 minut).

03.Mezitím připravíme omáčku. Do rozehřátého hrnce nasypeme cukr, který necháme zkaramelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, portské víno a svaříme. Poté přilijeme kachní vývar a zredukujeme na polovinu původního množství. Nakonec zjemníme 2 lžícemi studeného másla.

04.Pomocí zesteru připravíme nudličky pomerančové kůry, které zblanšírujeme ve vroucí vodě – necháme jednou přejít varem a vycedíme.

05.Do sosírky vložíme zblanšírovanou pomerančovou kůru a nalijeme připravenou omáčku, kachnu naservírujeme na talíř a můžeme podávat.

Nevíte, jak vykostit kachnu nebo připravit kachní vývar? Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu, kde se vše naučíte. Více najdete zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo