Nejlepší koření na ryby
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

5 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na něco lehkého? V létě se jasně nabízí grilovaná ryba. Nezapomeňte ji ale patřičně okořenit, třeba oblíbenou směsí koření Romana Pauluse.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 1 × lžíce sušený tymián
  • 1 × lžíce mletý černý pepř
  • 1 × lžíce sůl
  • 1 × lžíce sušený česnek
  • 1 × lžíce chilli vločky
  • 1 × lžíce drcený kmín
  • 1 × citron (kůra)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

103 kJ / 25 kcal

Bílkoviny

1,10 g

Tuky

0,70 g

Vláknina

1,70 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

4,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme tymián, pepř, sůl, sušený česnek, chilli vločky, drcený kmín a nastrouhanou citronovou kůru. 

Čerstvou kůru použijte pouze v případě, že koření okamžitě spotřebujete. Pro uskladnění používejte sušenou kůru.

02.Tato kořenicí směs se skvěle hodí na pstruha, kterého posypeme kořením ze všech stran, zakápněme olejem, necháme marinovat asi 5 minut a grilujeme.

Jako alternativu můžete také použít šalvěj, kopr, římský kmín a estragon.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo