Nejlepší koření na drůbež
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

5 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte nejlepší koření na grilované kuře? Voilà, Roman Paulus pro vás namíchal tu nejlepší kořenicí směs na grilování drůbeže.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 1 × lžička mletá paprika
  • 1 × lžička sušený tymián
  • 1 × lžička drcený kmín
  • 1 × lžička mletý černý pepř
  • 1 × lžička sušená cibule
  • 1 × lžička sušený česnek
  • 1 × lžička sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

45 kJ / 11 kcal

Bílkoviny

0,40 g

Tuky

0,20 g

Vláknina

0,80 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

2,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme mletou papriku, tymián, drcený kmín, mletý černý pepř, sušenou cibuli, sušený česnek a sůl. Takto připravenou směsí můžeme okamžitě okořenit celé kuře nebo i jednotlivé části kuřete.

Variantou může být také sušený zázvor, rozmarýn, sušená cibule, sušený česnek, citronová či pomerančovou kůra a také levandule, která s drůbeží krásně ladí.

02.Po nakořenění necháme dvě hodiny odležet. 

03.Uvedené množství koření vystačí asi na 1 kuře. Koření, které zbyde, můžeme uskladnit v uzavíratelné sklenici a použít příště.

Máte rádi orientální chutě? Zkuste kari nebo tandoori koření a marinujte kuře také s jogurtem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo