Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
5 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte nejlepší koření na grilované kuře? Voilà, Roman Paulus pro vás namíchal tu nejlepší kořenicí směs na grilování drůbeže.
Energie
45 kJ / 11 kcal
Bílkoviny
0,40 g
Tuky
0,20 g
Vláknina
0,80 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
2,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme mletou papriku, tymián, drcený kmín, mletý černý pepř, sušenou cibuli, sušený česnek a sůl. Takto připravenou směsí můžeme okamžitě okořenit celé kuře nebo i jednotlivé části kuřete.
Variantou může být také sušený zázvor, rozmarýn, sušená cibule, sušený česnek, citronová či pomerančovou kůra a také levandule, která s drůbeží krásně ladí.
02.Po nakořenění necháme dvě hodiny odležet.
03.Uvedené množství koření vystačí asi na 1 kuře. Koření, které zbyde, můžeme uskladnit v uzavíratelné sklenici a použít příště.
Máte rádi orientální chutě? Zkuste kari nebo tandoori koření a marinujte kuře také s jogurtem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT