Kuchyně
Česká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Lehké jídlo nemusí být nuda. Důkazem jsou kuřecí prsa v jogurtové marinádě, dozlatova upečená v horkovzdušné fritéze podle Romana Pauluse. Ochutnejte!
Energie
1 246 kJ / 298 kcal
Bílkoviny
45,60 g
Tuky
8,00 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
9,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme všechny ingredience na marinádu – jogurt, oregano, sušený česnek, citronovou šťávu, ostrou a sladkou papriku a sůl.
02.Kuřecí prsa nařežeme do mřížky (úplně nedořezáváme), osolíme, opepříme a potřeme z obou stran připravenou jogurtovou marinádou. Marináda se musí dostat hlavně do připravených zářezů na mase.
03.Marinujeme minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc.
04.Namarinované kuřecí plátky vložíme do košíčku horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 °C asi 15 minut.
05.V míse smícháme rukolu, cherry rajčata, mrkev a cuketu, které nakrájíme škrabkou na slabé plátky. Přidáme natrhaný koriandr a ochutíme italským dresinkem.
06.Hotová kuřecí prsa podáváme s připraveným salátem a krutonky z pečiva.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT