Houbový quiche
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyrazili jste do lesa na houby a nevíte, co s úrodou? Zkuste skvělý houbový quiche podle Romana Pauluse. Tento slaný koláč můžete podávat jako svačinu či večeři.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Křehké těsto:

  • 500 g hladká mouka Belbake
  • 250 g máslo Pilos
  • 2 × vejce "M"
  • 50 ml voda
  • 7 g sůl Kania
  • 750 g suché luštěniny (čočka, hrách apod.)
  • rostlinný olej Vita D´or

Náplň:

  • 200 g lesní houby
  • 1 × lžíce cibule
  • 1 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • listová petržel
  • čerstvá pažitka

Zálivka:

  • 5 × vejce "M"
  • 150 ml smetana ke šlehání 33 % tuku Pilos
  • 150 ml plnotučné mléko Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 455 kJ / 592 kcal

Bílkoviny

14,00 g

Tuky

37,70 g

Vláknina

2,50 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

48,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Křehké těsto:

01.Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, sůl a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

02.Odleželé těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj luštěninu, těsto si tak při pečení zachová tvar. 

03.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem. 

Náplň:

04.Do rozehřáté pánve s trochou oleje přidáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme lesní houby, osolíme, opepříme a orestujeme. 

05.Připravenou náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus a posypeme nasekanými bylinkami – tymiánem, listovou petrželí a pažitkou.

06.Tip: Do náplně můžete přidat také prosciutto nebo slaninu.

Zálivka:

06.Do mísy vložíme vejce, smetanu a mléko, osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem.

07.Náplní přelijeme houby v korpusu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut dozlatova a do ztuhnutí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo