Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Dýňové houstičky

Zbožňujete domácí housky? Zkuste houstičky s dýňovým pyré podle Romana Pauluse. Toto domácí pečivo se navíc připravuje v horkovzdušné fritéze.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 270 ml plnotučné mléko Pilos
  • 15 g cukr krupice Belbake
  • 21 g čerstvé droždí
  • 500 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 60 g máslo Pilos
  • 7 g sůl Kania
  • 150 g dýňové pyré
  • na posypání dýňová semínka

POSTUP

1. Začneme přípravou kynutého těsta. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vzejít. 

2. Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme 1 žloutek, máslo, sůl, dýňové pyré a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout, alespoň 45 minut, ideálně přes noc v chladné místnosti nebo venku na balkóně.

Tip: Pokud chcete mít těsto sytě oranžové, můžete přidat pár nitek šafránu namočených v horké vodě.

3. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé kuličky, které přikryjeme utěrkou a necháme opět vykynout dalších 20–30 minut. 

4. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme rozdrcenými dýňovými semínky a pečeme v horkovzdušné fritéze na 170 °C asi 17 minut.

Tip: Houstičky můžete posypat i mákem.

5. Z této dávky připravíme asi 16 větších houstiček.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 2 houstičky): 354 kcal, 11 g bílkovin, 51 g sacharidů, 11 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.