Dýňové houstičky
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Zbožňujete domácí housky? Zkuste houstičky s dýňovým pyré podle Romana Pauluse. Toto domácí pečivo se navíc připravuje v horkovzdušné fritéze.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 270 ml plnotučné mléko Pilos
  • 15 g cukr krupice Belbake
  • 21 g čerstvé droždí
  • 500 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 60 g máslo Pilos
  • 7 g sůl Kania
  • 150 g dýňové pyré
  • na posypání dýňová semínka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 384 kJ / 331 kcal

Bílkoviny

10,10 g

Tuky

9,40 g

Vláknina

2,60 g

Sůl

0,96 g

Sacharidy

50,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Začneme přípravou kynutého těsta. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vzejít. 

02.Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme 1 žloutek, máslo, sůl, dýňové pyré a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout, alespoň 45 minut, ideálně přes noc v chladné místnosti nebo venku na balkóně.

Pokud chcete mít těsto sytě oranžové, můžete přidat pár nitek šafránu namočených v horké vodě.

03.Z vykynutého těsta vytvarujeme malé kuličky, které přikryjeme utěrkou a necháme opět vykynout dalších 20–30 minut. 

04.Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme rozdrcenými dýňovými semínky a pečeme v horkovzdušné fritéze na 170 °C asi 17 minut.

Houstičky můžete posypat i mákem.

05.Z této dávky připravíme asi 16 větších houstiček.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo